А4

 

Підтримати пропозиції ПАТ «Укрпошта» стосовно перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, надіслані листом НКРЗІ від 24 липня 2018 року, за певних умов, серед яких -  збільшення тарифів лише після підвищення розміру мінімальної зарплати, зменшення витрат на утримання адміністративно-управлінського апарату стосовно розміру невиправдано високих заробітних плат, пошук ресурсів для забезпечення  витрат на доставки пенсій.

 

При цьому доходи, отримані за рахунок підвищення граничних тарифів, мають бути спрямовані на збільшення фонду оплати праці працівників та справедливого його розподілу між  працівниками апарату управління та працівниками основної професії, Таке рішення прийнято 30 липня ц.р. на засіданні СПО об’єднань профспілок після обговорення питання «Про звернення НКРЗІ щодо перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку».

 

Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Під час обговорення цього питання зазначалось, що у червні ц.р. ПАТ «Укрпошта» звернулось до НКРЗІ з пропозицією переглянути граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку. Уповноважені представники профспілкової Сторони 20 липня взяли участь у засіданні Робочої групи з розробки граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку в НКРЗІ, у ході якої розглянуто пропозиції ПАТ «Укрпошта» щодо перегляду граничних тарифів.

А зараз на розгляд СПО об’єднань профспілок надійшло звернення НКРЗІ щодо пропозицій ПАТ «Укрпошта» стосовно перегляду граничних тарифів. Пропозиція ПАТ «Укрпошта» містить намір щодо поетапного перегляду граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку на 2018-2019 роки в межах України. Таким чином, планується підвищення тарифів у середньому на 60 % у порівнянні з діючим тарифом. Також одним із найбільших застережень профспілкової сторони на даному етапі розвитку підприємства є заплановане скорочення загальної чисельності працівників у 2019 році на 4 % у порівнянні із 2017 роком, зокрема, листонош - на 9,2 %. 

Зважаючи на соціальне значення універсальних послуг поштового зв’язку, збільшення граничних тарифів неодмінно призведе до додаткового навантаження на бюджети усіх рівнів та домогосподарства. Слід зауважити, що постійний перегляд тарифів в бік збільшення може негативно вплинути на імідж ПАТ «Укрпошта», примусить користувачів до пошуку альтернативи цим послугам та призвести до втрати доходів підприємства.

Додамо, що під час засідання  Робочої групи СПО об’єднань профспілок з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення переважна більшість присутніх членів Робочої групи висловилася проти підвищення Граничних тарифів.

На засіданні СПО об’єднань профспілок було також розглянуто інші важливі питання, зокрема «Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної професійної пенсійної програми».

 З цього питання було прийнято відповідну постанову.

 

Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті.

 

Прес-центр ФПУ

 

А

 

 

А2

 

А3

 

А5

 

А1