89 main new.1528461869

Від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства аграрної політики України надійшли відповіді щодо підтримку окремих профспілкових пропозицій до проекту Держбюджету на 2019 рік, що були надіслані головним розпорядникам коштів і центральним органам виконавчої влади.

Мінрегіон інформує, що ним, як головним виконавцем ряду бюджетних програм, подано Міністерству фінансів бюджетний запит на 2019 рік з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями стосовно необхідних бюджетних видатків, у т.ч. за програмами:

- за КПКВК 2751380 «Часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» ‒ в обсязі 27 млн грн;

- за КПКВК 2751570 «Реалізація Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» ‒ в обсязі 2, 26 млрд грн.

Довідково   за попередньою інформацією Мінфіну:

при підготовці проекту Держбюджету-2019, згідно з бюджетними запитами Мінрегіону на 2019-2021 роки, передбачені у т.ч. призначення за бюджетними програмами:

-         за КПКВК 2751380 у сумі 27 млн. грн.;

-         за КПКВК 2751470 «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» –   50,4 млн. гривень.

-         запит щодо фінансування Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» Мініфіном не підтримано ні в цілому, ні частково.

Мінагрополітики, у свою чергу повідомило, що у бюджетних запитах до Міністерства фінансів України подало розрахунки стосовно обсягу додаткових потреб за бюджетною програмою за КПКВК 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді» ‒ в обсязі 731,6 млн грн для забезпечення проведення лісогосподарських заходів. Крім того, листом Мінагрополітики від 16.08.2018 № 37-21-10/20251 Мінфіну було надіслано обґрунтування та розрахунки щодо мінімально необхідної суми бюджетних коштів у розмірі 511,7 млн грн для забезпечення виконання завдань і функцій з ведення лісового господарства державними лісогосподарськими підприємствами півдня і сходу.

Довідково   за попередньою інформацією Мінфіну:

при підготовці проекту Держбюджету на 2019 рік на фінансування бюджетної програми за КПКВК 2805060 передбачено лише 145,5 млн грн.

Департамент

з питань бюджету та оплати праці