Изображение 092

 

Принципова розмова щодо сучасного фінансово-економічного становища вітчизняних вугледобувних підприємств, перспектив реформування та подальшого розвитку вугільної галузі, забезпечення правового і соціального захисту шахтарів відбулась 11 вересня на V з’їзді Профспілки працівників вугільної промисловості України.

 

У його роботі взяли участь майже півтори сотні делегатів, директори шахт, народні депутати, керівники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, профактив територіальних первинних профспілкових організацій Укрвуглепрофспілки.

 

Изображение 087

 

Аналізуючи роботу ЦК Профспілки за останні п’ять років, що минули після попереднього з’їзду, її голова Віктор Турманов закцентував увагу на необхідності забезпечення стабільної роботи вугільних підприємств усіх форм власності, своєчасної виплати працівникам зарплати і ліквідації зарплатних боргів, необхідності бюджетного фінансування державних вугільних підприємств  та проведення ефективних реформ галузі.

 

Изображение 125

 

З’їзд затвердив Головні завдання Профспілки працівників вугільної промисловості України на 2018-2023 роки, серед яких:

- збереження та відновлення економічного розвитку національного вугільного виробництва,

- збереження робочих місць та повної зайнятості працівників, забезпечення галузі висококваліфікованими кадрами,

- достойна заробітна плата та своєчасна її виплата,

- розвиток соціального діалогу, захист трудових прав та інтересів членів Профспілки, посилення громадського контролю за додержанням законодавства про працю, а також забезпечення безпечних умов праці, охорони праці та здоров'я членів Профспілки та їхніх сімей.

 

Изображение 126

 

Делегати звернулись до вищого керівництва держави: Президента України, Верховної Ради України, КМУ з вимогою припинення руйнування державного вугільного сектору економіки внаслідок незрозумілих "реформаторських" дій, а також невідкладного вжиття заходів, спрямованих на вирішення існуючих проблем вугільної промисловості. Зокрема, на переконання профспілок, при прийнятті Державного бюджету України на 2019 рік фінансування вугільної галузі має бути на рівні не менше 6.9 млрд. грн.

Делегатами заслухано і затверджено звіти про роботу Статутної комісії Профспілки та Контрольно-ревізійної комісії. З кандидатур, запропонованих територіальними (первинними) профспілковими організаціями сформовано склад членів ЦК Профспілки, обрано нові склади Статутної комісії та КРК.

 Головою Профспілки працівників вугільної промисловості України на наступний термін більшістю голосів обрано Віктора Турманова.

На цьому V з’їзд Профспілки працівників вугільної промисловості України завершив свою роботу.

Изображение 141

 

Изображение 149

 

Прес-центр ФПУ