Изображение 1506

 

В умовах економічної нестабільності, високого рівня інфляції, не підйомних для простих людей цін на продукти та предмети першої необхідності, транспорт, газ та послуги ЖКГ члени профспілок, шукаючи виходу з такої ситуації звертаються через свої профспілкові організації до Федерації профспілок України за допомогою з інформацією про наболіле, що, у першу чергу, турбує їхні трудові колективи. Як то несвоєчасна виплата зарплати та повернення зарплатних боргів, бюджетне недофінансування окремих галузей виробництва та порушення профспілкових прав, випадки рейдерського захоплення профспілкових об’єктів тощо.

 

Изображение 1508

 

 

З метою оперативного реагування на звернення членів профспілок пошуку та визначення шляхів щодо вирішення порушених ними проблем, 17 липня ц.р. у Будинку профспілок Голова ФПУ Григорій Осовий провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів і заступником Голови Євгеном Драп’ятим.

Після детального обговорення проблемних питань порушених членами профспілок, Голова ФПУ дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів ФПУ щодо вжиття оперативних заходів з їх вирішення.

 

Изображение 1537

 

З цією метою буде проведено низку консультативних зустрічей і робочих нарад з представниками органів державної влади усіх рівнів, направлено звернення від Голови ФПУ до керівників міністерств та відомств, надано рекомендації низовим ланкам профспілкових органів щодо алгоритму дій у вирішенні тих чи інших питань, які ставлять члени профспілок.

За результатами цієї роботи буде складено реєстр запитів та відповідей з боку органів державної влади щодо порушених членами профспілок проблемних питань.

 

Изображение 1530

 

Хід вирішення звернень членів профспілок через свої профспілкові організації до Федерації профспілок України буде постійно висвітлюватися на Офіційному веб-порталі ФПУ.

 

Прес-центр ФПУ