ЗАЯВА

podcast microphones

Як відомо, Федерація профспілок України раніше заявила рішучий протест проти силового розгону мирного зібрання громадян України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності у місті Києві та закликала органи влади забезпечити безумовне дотримання правоохоронними структурами, кожним державним посадовцем конституційних норм, права на мирне зібрання, вільне і публічне висловлювання своєї думки.

В епіцентрі цих подій опинилася і Федерація профспілок України, будівля якої знаходиться у самому центрі столиці.

Враховуючи ситуацію, що склалася та звернення членів профспілок, Президія ФПУ прийняла рішення тимчасово надати частину своїх приміщень для обігріву членів профспілок, які беруть участь у акції, медичної допомоги та забезпечила роботу їдальні, оскільки головною місією профспілок є захист прав і інтересів членів профспілок незалежно від політичних поглядів.

Однак, незважаючи на неодноразові застереження членських організацій, голова ФПУ Кулик Ю.М. одноосібно, в порушення норм Статуту ФПУ, звернувся до органів прокуратури з поданням про силове звільнення зайнятих приміщень учасниками протестних акцій, а також з відповідними заявами виступив на загальнонаціональних телевізійних каналах.

Такі дії голови ФПУ Кулика Ю.М. обурюють більшість членських організацій ФПУ і вважаються неприйнятними, такими, що підривають колегіальність та єдність, що є демократичною основою нашої діяльності. Принципову оцінку цьому буде надано Президією Федерації профспілок України найближчим часом.

ФПУ ще раз наголошує, що вона є найчисельнішим незалежним громадським об’єднанням, яке знаходиться поза впливом політичних сил і діє лише в інтересах членів профспілок.

Архiв
<< < Травень 2019 > >>