WO2I2966

 

У ФПУ розглянуто звернення Голови Профспілки працівників агропромислового комплексу України Ігоря Сопелкіна з приводу активізації протестних дій членів профспілок.

 

У відповіді в.о. Голови ФПУ Володимира Саєнка зазначено:

 

«Ваше звернення № 01/161, від 11 серпня 2017 року розглянуто у Федерації профспілок України.

 

Ми поділяємо Ваше занепокоєння з приводу погіршення соціально-економічного становища працівників в Україні, хоча і не можемо погодитися з тезою про безрезультативність соціального діалогу, який проводиться ФПУ з діючим Урядом. Про що свідчить підвищення мінімальної заробітної плати, укладення Генеральної угоди та інші соціально-економічні зрушення, що відбуваються під тиском профспілок. Ваша профспілка – одна з найчисленніших у складі ФПУ, яка цементує діяльність Федерації профспілок і завжди виступає за солідарні дії спрямовані на послідовний захист соціально-економічних прав працівників. Ви завжди порушуєте найгостріші питання та домагаєтеся від влади на всіх рівнях їх вирішення. Ми цінуємо небайдужість членів профспілки, їхнє прагнення щоденно захищати права працівників.

 

Ви висунули цілком слушну пропозицію – не чекати, доки Уряд та парламент ухвалять нормативно-правові акти, що суперечать інтересам простих українців, а починати діяти вже зараз. Справді, на намагання влади протягнути через парламент антисоціальні реформи – у сфері трудового права, медицини, освіти, тощо, не можна дивитися крізь пальці. І ми з Вами в цьому абсолютно солідарні.

 

Пристаємо на пропозицію, викладену у вашому листі щодо скликання Президії та Ради ФПУ. А також просимо Вас повідомити час та місце проведення ініційованої вами акції протесту та кількість профспілкових активістів, які візьмуть у ній участь, надати детальний план проведення та перелік гасел під якими проходитиме акція.

 

ФПУ готова надати для проведення акції технічне забезпечення (гучномовці, сцену, звук, виготовлення банерів та листівок) і інформаційний супровід профспілкових та загальнонаціональних ЗМІ.».

 

Лист ФПУ додається

 Прес-центр ФПУ