1260260375175

 

У Палаці націй та штаб-квартирі Міжнародного бюро праці у Женеві з 5 по 20 червня 2013 року проходитиме 102-й сесія. Її нерідко називають міжнародним парламентом праці, адже конференція встановлює міжнародні трудові норми і є форумом для обговорення ключових соціально-трудових питань.

Майже 5000 делегатів від урядів, профспілок і роботодавців зі 185 країн-членів МОП обговорюватимуть питання соціального захисту, сталого розвитку та соціального діалогу.

Особливе значення нинішня сесія має для громадського обслуговування, так як перший раз за більш ніж 30 років, буде зроблений огляд колективних переговорів у державному секторі, а також конвенцій МОП 151 про захист права на організацію та процедури визначення умов зайнятості на державній службі і 154 про сприяння колективним переговорам.   Результатом цього огляду повинні бути оновлені зобов'язання урядів на ведення колективних переговорів у сфері державної служби.

На щорічній сесії вперше виступить з доповіддю «На шляху до столітніх роковин Міжнародної організації праці: реалії, модернізація та прихильність тристоронніх учасників» новий Генеральний директор Гай Райдер, який до обрання на цю посаду очолював Міжнародну конфедерацію профспілок.

Список країн, звіти яких за порушення конкретних конвенцій МОП повинен бути погоджений і затверджений соціальними партнерами 5-6 червня. По кожній країні, звіт якої буде слухатися, буде створена робоча група з представників трудящих. Робота цих груп буде координуватися глобальними профспілками.

На конференції на її найвищій трибуні 13 червня виступить Голова ФПУ Юрій Кулик.

       Планується, що перебуваючи у Женеві, Голова ФПУ також зустрінеться з керівниками Міжнародної конфедерації профспілок, Пан’європейської регіональної ради МКП, Загальної конфедерації профспілок, національних профцентрів та керівниками Бюро групи трудящих МОП.

У приміщенні Міжнародного бюро праці ФПУ разом з ФНПР за участю фахівців Міжнародного бюро праці під час Конференції проведуть чотириденний семінар «Гідна праця як шлях у гідне майбутнє» для представників своїх членських організацій.

  

     Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ