DSC 0156

 

 

3 вересня  у Пекіні розпочався 9-й Міжнародний форум "Економічна глобалізація і профспілки", який проводить Всекитайська федерація профспілок. Тема цьоорічного форуму - "Рівні можливості, спільний розвиток". У роботі форуму беруть участь представники профспілок 53 країн і 8 міжнародних профоб'єднань, в тому числі і делегація ФПУ на чолі з головою Профспілки працівників громадського обслуговування України  Романюк О.І.

 

Відкрив форум голова Всекитайської федерації профспілок, член Політбюро ЦК КПК, заступник голови Постійного комітету Зборів народних представників Китаю Лі Ченьго. У своєму виступі він зупинився на успіхах соціально-економічного розвитку Китаю, який за останні 10 років за обсягом економіки вийшов з 10 на 2 місце в світі, демонструючи щорічні темпи приросту ВВП в 9,6%, підкреслив внесок Китаю в розвиток глобальної економіки і наголосив, що єдиним правильним вибором людства, який допоможе гідно відповісти на виклики сучасності, є створення рівних можливостей і забезпечення спільного розвитку усіх країн і громадян. Голова ВФП відзначив роль профспілок у забезпеченні захисту інтересів трудящих

.

Перед учасниками форуму виступили генеральний секретар Всесвітньої федерації профспілок Георгіос Маврікос, генеральний секретар Загальної конфедерації профспілок Володимир Щербаков, генеральний секретар Конфедерації арабських профспілок Раджаб Матук, представники національних профцентрів Росії, Вєтнаму, Бразилії, Чилі, Сінгапуру. Серед основних проблем, з якими стикаються трудящі, доповідачі відзначили зростання безробіття, незахищеність певних категорій робітників в умовах скорочення державних витрат, військових конфліктів, природних катастроф. В основі стійкого економічного росту має бути гідна праця, справедливий розподіл доходів, в тому числі через колективні переговори і справедливу податкову політику, внутрішній попит, інвестиції в реальну економіку, створення робочих місць, ефективне регулювання бізнесу і відмова від політики жорсткої економіки.

 

 

 

Департамент міжнародної роботи

 

DSC 0163

 

DSC 0159

 

DSC 0167