КОНТАКТИ. Відбувся обмін інформацією та досвідом

ЮАР  13 грудня у Києві відбулась зустріч доктора  філософії,   старшого наукового співробітника і директора програми з теорії та політики розвитку Вітватерсрандського університету (Йоганнесбург, ПАР) Ніколя Пон-Віньйона з представниками апарату Федерації профспілок України.   З профспілкової сторони у заході взяли участь керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Лариса Ровчак, керівник Департаменту міжнародних зв’язків Василь Шилов, головний спеціаліст цього департаменту В’ячеслав Майборода,   завідувач відділу виробничої політики Департаменту..

Профспілка вивела на вулиці Софії тисячі людей

59d1d3ee020e9e0b52369df986e7a59c L   Профспілка вивела на вулиці Софії, болгарської столиці, тисячі людей.   Конфедерація незалежних профспілок Болгарії (КНПБ) провела у центрі Софії мітинг протесту під гаслом «Доходи, права, гідність!». На нього вийшли тисячі людей, які приїхали з усієї країни. КНПБ вимагає збільшення зарплат для працівників як державного, так і приватного сектора, а мінімальну зарплату для службовців з вищою освітою - підняти до рівня не менше 700 левів (1..

Виступ Голови ФПУ Григорія Осового на Комітеті Міжнародної організації праці з норм

ЖЕН   Уважаемые члены комитета!   Прежде всего, хотел бы поблагодарить за внимание,   которое вот уже в течение 7 семи лет уделяет Международная организация труда соблюдению обязательств, взятых на себя Украиной по соблюдению прав работников в соответсвии с положениями конвенций №№ 81 и 129. По Представлению Федерации профсоюзов Украины в 2010 году Комитет экспертов рассматривал состояние надзора и контроля за соблюдением законодательства о труде и его охране. Комитет экспертов МОТ..

Профспілки не допустять обмеження діяльності правових інспекцій

9451a5d5fc272af67b69a69e7fb8d7d8 XL   «Ми просимо Комітет по нормах Міжнародної організації праці застерегти Верховну Раду України від прийняття законопроекту, зареєстрованого групою народних депутатів 23 травня 2017 року №6489, буквально напередодні початку Міжнародної конференції праці «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірного тиску на суб'єктів господарювання, заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення», яким роботодавці намагаються в черговий раз протягти..

ЕКП и МКП поддерживают французский закон об ответственности корпораций

МКП ЕКП и МКП выразили решительную поддержку усилиям своих французских членских организаций по защите нового закона, требующего от французских многонациональных компаний разработать планы мероприятий по предупреждению и устранению нарушений основополагающих прав и экологических стандартов по всей своей цепочке поставок и операций. Этот закон был принят 21 февраля. Через два дня члены парламента от Республиканской партии, поддерживаемые организацией работодателей MEDEF, обратились в Конституционный совет Франции, утверждая, что..

Українські питання оплати праці обговорюються на рівні МОП

Изображение 043  2 лютого у Федерації профспілок України відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового зі старшим спеціалістом  Міжнародної організації праці з умов праці та гендерної рівності  Маріко Учі.   У розмові взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники та представники всеукраїнських профспілок бюджетного та виробничого секторів економіки, фахівці профільних департаментів апарату ФПУ. Під час дискусії відбувся обмін думками з найбільш..

ФПУ привітали міжнародні, національні профцентри та організації

happy new year gift with massege   СПИСОК міжнародних та національних профцентрів та організацій, які надіслали ФПУ вітання з новорічними та різдвяними святами   1.Міжнародна конфедерація профспілок 2.Європейська конфедерація профспілок 3.Загальна конфедерація профспілок 4.Пан’європейська регіональна рада 5.Міжнародна організація праці 6.Регіональне представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні 7.Центр солідарності АФП-КВП в Україні та Білорусі 8.Конфедерація професійних службовців Швеції 9.Загальна федерація праці Бельгії 10.Конфедерація праці Болгарії «Подкрепа» 11.Конфедерація незалежних профспілок Болгарії 12.Конфедерація трудящих Кіпру 13.Панкіпрська федерація праці..

СТАТИСТИКА ЗА 2-Й КВАРТАЛ СВИДЕТЕЛЬСТВУЕТ О СЛИШКОМ НИЗКОМ УРОВНЕ ЗАНЯТОСТИ

00 jpg 445x265 crop-True q75   Комментируя показатели занятости за 2-й квартал 2016 года – 1,4% роста в еврозоне и 1,5% в 28 странах ЕС по сравнению с аналогичным периодом прошлого года и 0,4% роста в еврозоне и 0,3% в 28 странах ЕС по сравнению с предыдущим кварталом, – заместитель Генерального секретаря Европейской конфедерации профсоюзов (ЕКП) Вероника Нильсон отметила: «Уровень занятости слишком низкий, слишком много людей вынуждены..

ЛИДЕРЫ «БОЛЬШОЙ ДВАДЦАТКИ» ПРОДВИГАЮТ КРАТКОСРОЧНОЕ ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПУТЕМ ОСУЩЕСТВЛЕНИЯ СТРУКТУРНЫХ РЕФОРМ, А ПРОФСОЮЗЫ ТРЕБУЮТ ОБЕСПЕЧИТЬ ДОЛГОСРОЧНЫЙ ВСЕОБЪЕМЛЮЩИЙ РОСТ

БАРоу   Участники саммита «Большой двадцатки» в Ханчжоу (Китай) одобрили увеличение темпов роста и уделение большего внимания развивающимся странам. Но лидеры «Большой двадцатки» не заметили того, что курс на увеличение темпов роста, справедливое распределение заработной платы и качественные рабочие места в будущем не может быть достигнут путем имеющих место структурных реформ. 11-й саммит «Большой двадцатки» 4-5 сентября в Ханчжоу (Китай) завершился выпуском итогового коммюнике и планов действий...

НОВОСТИ КОЛЛЕКТИВНО-ДОГОВОРНОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ В СФЕРЕ ОБЩЕСТВЕННОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ

8ce4edc175bc3efef56b574041e7ae3a xl   Август 2016 года, выпуск 10   Португалия: забастовка работников скорой помощи отменена в связи с обещанием выполнить обязательства по кадровым вопросам и оплате труда   Всеобщая забастовка работников служб скорой медицинской помощи, запланированная профсоюзом SIPTU, была отменена в связи с получением гарантий сохранить существующую численность персонала, компенсировать потерю заработка и создать рабочую группу для решения других вопросов Национальной службы скорой помощи (NAS). Обязательства предусматривают в течение пяти лет..

Більше статей...

1. ЗВЕРНЕННЯ. Генеральний секретар МКП Шарон Барроу: «Гідна праця для кожної людини може бути забезпечена лише за допомогою соціального діалогу та верховенства права».
  2. ЕВРОПЕЙСКИЙ ПАРЛАМЕНТ УВЕРЕННО ПРИДЕРЖИВАЕТСЯ ЖЕСТКОЙ ЛИНИИ В БОРЬБЕ С УКЛОНЕНИЕМ ОТ УПЛАТЫ НАЛОГОВ, А ПРАВИТЕЛЬСТВА ПРОДОЛЖАЮТ ТЯНУТЬ ВРЕМЯ
  3. ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР МОП: «МОП ВЗЯЛА КУРС НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГІДНОЇ ПРАЦІ У ГЛОБАЛЬНИХ ЛАНЦЮЖКАХ ПОСТАВОК, НА ПЕРЕХІДНИЙ ЕТАП ВІД КОНФЛІКТІВ І КРИЗ, НА ТЕ, ЩОБ ЗРОБИТИ БІДНІСТЬ НАДБАННЯМ ІСТОРІЇ ДО 2030 РОКУ»
  4. Налоговые предложения Еврокомиссии содержат огромные лазейки
  5. Европейская федерация профсоюзов общественного обслуживания (ЕФПОО)