Україна – ЄС. Реалізації Угоди про асоціацію – новий імпульс

Б   З ініціативи Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС відбулась чергова робоча зустріч її представників з Віце-Прем‘єр-Міністром України Іванною Климпуш-Цинцадзе щодо порядку денного участі громадянського суспільства в процесі євроінтеграції.  Члени  УС ПГС Україна – ЄС проінформували  Віце-Прем‘єр-Міністра України про хід та підсумки виборчого процесу в УС, про ті проблеми, які турбують громадськість і потребують обговорення і вирішення за участю органів виконавчої влади. Як зазначив член..

Британському конгресу тред-юніонів

А    Сто   п’ятдесят років тому британські профспілки   зібрались у Манчестері, щоб заснувати перше у світі національне об’єднання профспілок – Британський конгрес тред-юніонів.   Тим самим вони заклали підвалини сучасного міжнародного профспілкового руху, який сьогодні об’єднує понад 200 мільйонів людей. Починаючи з того часу, трудящі переважної більшості усіх країн почали розбудовувати національні профспілкові об’єднання, завдяки яким вони багато в чому змінили хід історії.   Ми вдячні усім, хто першими долучилися..

МКП приєднується до глобальних солідарних дій на підтримку Лули

images   МКП виступила із глобальним закликом до прояву солідарності з колишнім президентом Бразилії Луїзом Інасіо Лулою да Сілва.   24 січня регіональний апеляційний суд винесе рішення щодо політично мотивованих та сфальшованих звинувачень проти нього. Судовий процес все більше розглядається як спроба не допустити його до участі у виборах та зруйнувати його репутацію. Профспілкові активісти з усього світу запрошуються приєднатися до глобального заклику та підтримати демократію в Бразилії: www.standwithlula.org/en Намагаючись..

Звернення Шаран Барроу, Генсекретаря МКП

img 7085   Шановні друзі! В Бразилії відбуваються атаки на демократію. Після усунення демократично обраного президента Ділми Русеф до влади прийшла група корумпованих політиків, яка проводить антипрофспілкову політику - включаючи звуження прав працівників, напади на державну пенсійну систему, програми соціального захисту та грошових переказів. Вони здійснили спробу легалізувати примусову працю, змінивши визначення рабства, а зараз намагаються не допустити колишнього президента Лулу до участі у майбутніх виборах. 24 січня регіональний..

КОНТАКТИ. Відбувся обмін інформацією та досвідом

ЮАР  13 грудня у Києві відбулась зустріч доктора  філософії,   старшого наукового співробітника і директора програми з теорії та політики розвитку Вітватерсрандського університету (Йоганнесбург, ПАР) Ніколя Пон-Віньйона з представниками апарату Федерації профспілок України.   З профспілкової сторони у заході взяли участь керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Лариса Ровчак, керівник Департаменту міжнародних зв’язків Василь Шилов, головний спеціаліст цього департаменту В’ячеслав Майборода,   завідувач відділу виробничої політики Департаменту..

Профспілка вивела на вулиці Софії тисячі людей

59d1d3ee020e9e0b52369df986e7a59c L   Профспілка вивела на вулиці Софії, болгарської столиці, тисячі людей.   Конфедерація незалежних профспілок Болгарії (КНПБ) провела у центрі Софії мітинг протесту під гаслом «Доходи, права, гідність!». На нього вийшли тисячі людей, які приїхали з усієї країни. КНПБ вимагає збільшення зарплат для працівників як державного, так і приватного сектора, а мінімальну зарплату для службовців з вищою освітою - підняти до рівня не менше 700 левів (1..

Виступ Голови ФПУ Григорія Осового на Комітеті Міжнародної організації праці з норм

ЖЕН   Уважаемые члены комитета!   Прежде всего, хотел бы поблагодарить за внимание,   которое вот уже в течение 7 семи лет уделяет Международная организация труда соблюдению обязательств, взятых на себя Украиной по соблюдению прав работников в соответсвии с положениями конвенций №№ 81 и 129. По Представлению Федерации профсоюзов Украины в 2010 году Комитет экспертов рассматривал состояние надзора и контроля за соблюдением законодательства о труде и его охране. Комитет экспертов МОТ..

Профспілки не допустять обмеження діяльності правових інспекцій

9451a5d5fc272af67b69a69e7fb8d7d8 XL   «Ми просимо Комітет по нормах Міжнародної організації праці застерегти Верховну Раду України від прийняття законопроекту, зареєстрованого групою народних депутатів 23 травня 2017 року №6489, буквально напередодні початку Міжнародної конференції праці «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірного тиску на суб'єктів господарювання, заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення», яким роботодавці намагаються в черговий раз протягти..

ЕКП и МКП поддерживают французский закон об ответственности корпораций

МКП ЕКП и МКП выразили решительную поддержку усилиям своих французских членских организаций по защите нового закона, требующего от французских многонациональных компаний разработать планы мероприятий по предупреждению и устранению нарушений основополагающих прав и экологических стандартов по всей своей цепочке поставок и операций. Этот закон был принят 21 февраля. Через два дня члены парламента от Республиканской партии, поддерживаемые организацией работодателей MEDEF, обратились в Конституционный совет Франции, утверждая, что..

Українські питання оплати праці обговорюються на рівні МОП

Изображение 043  2 лютого у Федерації профспілок України відбулась робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового зі старшим спеціалістом  Міжнародної організації праці з умов праці та гендерної рівності  Маріко Учі.   У розмові взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівники та представники всеукраїнських профспілок бюджетного та виробничого секторів економіки, фахівці профільних департаментів апарату ФПУ. Під час дискусії відбувся обмін думками з найбільш..

Більше статей...

1. ФПУ привітали міжнародні, національні профцентри та організації
  2. СТАТИСТИКА ЗА 2-Й КВАРТАЛ СВИДЕТЕЛЬСТВУЕТ О СЛИШКОМ НИЗКОМ УРОВНЕ ЗАНЯТОСТИ
  3. ЛИДЕРЫ «БОЛЬШОЙ ДВАДЦАТКИ» ПРОДВИГАЮТ КРАТКОСРОЧНОЕ ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПУТЕМ ОСУЩЕСТВЛЕНИЯ СТРУКТУРНЫХ РЕФОРМ, А ПРОФСОЮЗЫ ТРЕБУЮТ ОБЕСПЕЧИТЬ ДОЛГОСРОЧНЫЙ ВСЕОБЪЕМЛЮЩИЙ РОСТ
  4. НОВОСТИ КОЛЛЕКТИВНО-ДОГОВОРНОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ В СФЕРЕ ОБЩЕСТВЕННОГО ОБСЛУЖИВАНИЯ
  5. ЗВЕРНЕННЯ. Генеральний секретар МКП Шарон Барроу: «Гідна праця для кожної людини може бути забезпечена лише за допомогою соціального діалогу та верховенства права».
  6. ЕВРОПЕЙСКИЙ ПАРЛАМЕНТ УВЕРЕННО ПРИДЕРЖИВАЕТСЯ ЖЕСТКОЙ ЛИНИИ В БОРЬБЕ С УКЛОНЕНИЕМ ОТ УПЛАТЫ НАЛОГОВ, А ПРАВИТЕЛЬСТВА ПРОДОЛЖАЮТ ТЯНУТЬ ВРЕМЯ
  7. ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР МОП: «МОП ВЗЯЛА КУРС НА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГІДНОЇ ПРАЦІ У ГЛОБАЛЬНИХ ЛАНЦЮЖКАХ ПОСТАВОК, НА ПЕРЕХІДНИЙ ЕТАП ВІД КОНФЛІКТІВ І КРИЗ, НА ТЕ, ЩОБ ЗРОБИТИ БІДНІСТЬ НАДБАННЯМ ІСТОРІЇ ДО 2030 РОКУ»
  8. Налоговые предложения Еврокомиссии содержат огромные лазейки
  9. Европейская федерация профсоюзов общественного обслуживания (ЕФПОО)