Міфи та стереотипи ринку землі

c391691680bfd966d5cb41030b9930ed   Сьогодні народні депутати України у першому читанні розглядатимуть законопроект про ринок землі.   А напередодні, 11 листопада, у Києві, у Будинку профспілок відбулась зустріч керівників членських організацій ФПУ з представниками громадських організацій фермерів та аграріїв на тему: «Міфи та стереотипи ринку землі». Голова Громадської спілки "Аграрний союз України" Геннадій Новіков і Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак розповіли про позицію членів їхніх організацій щодо запланованого..

«Бомба», яка ще не вибухнула

bomb PNG32 1 Одним з головних питань, запланованих до розгляду на засіданні Уряду 6 листопада ц.р., був законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно державних соціальних стандартів і гарантій.  Цим законопроектом, розробленим Мінсоцполітики, фактично перекреслюється вся існуюча система соціального захисту, вибудувана за роки незалежності України. Соціальну політику пропонується передати практично в «ручне управління» КМУ, надавши Уряду право самостійно визначати і встановлювати основні соціальні стандарти..

ПРОФСПІЛКИ СПОВНЕНІ РІШУЧОСТІ ВІДСТОЮВАТИ ТРУДОВІ ПРАВА

Изображение 877   Профспілковий проект Трудового Кодексу України має отримати широку суспільну підтримку та перетворитись у «народний».   4 листопада ц.р. відбулося засідання Спільного представницького органу профспілок, на якому члени СПО проаналізували хід виконання рішень попереднього зібрання від 23 жовтня. Це дії всеукраїнських профспілок та репрезентативних профспілкових об’єднань, спрямовані на підтримку в суспільстві та народними депутатами у Верховній Раді проекту народного Трудового кодексу України, підготовленого робочою групою з представників..

Профспілки добиваються збільшення фінансування вугільної галузі

630 360 1522756863-8175 2   У відповідь на пропозиції СПО об’єднань профспілок до законопроекту «Про Державний бюджет України на 2020 рік» Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель поінформував, що очолюване ним Міністерство подало до Мінфіну бюджетні запити щодо збільшення наступного року фінансування вугільної галузі по всіх програмах і напрямках діяльності державних вугледобувних підприємств. На зустрічі Міністра з представниками галузевих вугільних Профспілок 1 жовтня ц.р. називався визначений..

ОФІЦІЙНО. Позицію ФПУ буде враховано

Constitution of Ukraine З Офісу Президента України надійшла відповідь на пропозиції ФПУ щодо врегулювання права народу України на законодавчу ініціативу та механізм його реалізації. ФПУ був розроблений законопроект «Про порядок реалізації права законодавчої ініціативи громадянами України», про що Голова ФПУ Григорій Осовий листом поінформував Президента України Володимира Зеленського. Мета та завдання акту викладено у Пояснювальній записці. З Офісу Глави Держави поінформували, що Указом Президента України утворено Комісію з питань..

АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

TrudKodeks02   Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.   Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р. «Навіть якщо ми будемо вносити проект змін щодо Кодексу законів України про працю, обов'язково будемо обговорювати це з тими зацікавленими особами, групами, особливо з профспілками. Обіцяємо громадянам, що не будемо брати ніяких кодексів або..

Профспілки підтримують дії Уряду, спрямовані на легалізацію зайнятості

podatok1-6bf0d656455391175190e191d25294e8 21 серпня 2019 року на останньому перед складанням своїх повноважень засіданні Кабінету міністрів України відбулася гостра дискусія відносно урядової постанови щодо проведення інспектування підприємств органами державної служби праці.   Відповідно до законодавства і ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці (МОП), державні органи нагляду (Держпраці, її територіальні служби) наділені повноваженнями вести моніторинг дотримання законодавства про працю та правом відвідувати з перевірками робочі місця для попередження використання роботодавцем не..

Керівництво ФПУ знайомиться із роботою дитячих оздоровниць Київщини

IMG-e051a6222667b5a89f428fdcb5880558-V   У рамках проведення Всеукраїнського огляду роботи трудових колективів та профспілкових організацій на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей, який щорічно проводить Федерація профспілок України, Голова ФПУ Григорій Осовий та його заступник Євген Драп’ятий 15 серпня відвідали Дитячий оздоровчий комплекс «Антей» Державного підприємства «Антонов» неподалік Києва (19-й км Житомирського шосе).   Цей табір незвичайний і вже під’їжджаючи до нього, повністю поринаєш у атмосферу історії вітчизняного літакобудування та авіа..

Опрацьовується Стратегії розвитку промислового комплексу України

cropped-ekonomi   На розгляд урядового Комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, який очолює Перший віце-прем’єр-міністр України-Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, 8 серпня ц.р. було в чергове внесено проект Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року.   Документ розглядався на попередніх засіданнях Комітету, Національним комітетом з промислового розвитку, але був розкритикований та направлений на доопрацювання..

До ФПУ надійшла відповідь з Офісу Президента України

914302 w 300   На звернення Голови ФПУ, віце-президента МКП Григорія Осового до Президента України Володимира Зеленського щодо Політичної декларації Саміту ООН з Цілей сталого розвитку, який відбудеться у вересні 2019 року, надійшла відповідь від Керівника Офісу Президента України Андрія Богдана. У листі зазначається, що пропозиції профспілок надіслані до Міністерства закордонних справ України для їх розгляду та врахування при формуванні позиції України із вказаного питання.   Лист з Офісу Президента..

Більше статей...

1. НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінагрополітики інформує про розгляд проблемних питань на ринку продовольства
  2. ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Соціальний захист працівників в умовах зростання цін і тарифів
  3. Працює експертна група з врегулювання статусу майна профспілок
  4. Профспілками підтримано відкриття залізничного сполучення «Київ – Бориспіль»
  5. Профспілки не допустять погіршення умов праці !
  6. Інформація СПО об’єднань профспілок щодо стану виконання Вимог та реалізації рішень примирних органів в колективному трудовому спорі з Кабінетом Міністрів України
  7. Профспілки підтримують боротьбу з тіньовими схемами господарювання
  8. 8 липня – День рибалки
  9. Готується публічний звіт УС ПГС