АКТУАЛЬНО. Коли і як ухвалять Трудовий кодекс?

TrudKodeks02   Перед прийняттям нового Трудового кодексу обов'язково будуть проводитися обговорення і консультації з громадськістю.   Про це заявила представник КМУ в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після Погоджувальної ради 16 вересня ц.р. «Навіть якщо ми будемо вносити проект змін щодо Кодексу законів України про працю, обов'язково будемо обговорювати це з тими зацікавленими особами, групами, особливо з профспілками. Обіцяємо громадянам, що не будемо брати ніяких кодексів або..

Профспілки підтримують дії Уряду, спрямовані на легалізацію зайнятості

podatok1-6bf0d656455391175190e191d25294e8 21 серпня 2019 року на останньому перед складанням своїх повноважень засіданні Кабінету міністрів України відбулася гостра дискусія відносно урядової постанови щодо проведення інспектування підприємств органами державної служби праці.   Відповідно до законодавства і ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці (МОП), державні органи нагляду (Держпраці, її територіальні служби) наділені повноваженнями вести моніторинг дотримання законодавства про працю та правом відвідувати з перевірками робочі місця для попередження використання роботодавцем не..

Керівництво ФПУ знайомиться із роботою дитячих оздоровниць Київщини

IMG-e051a6222667b5a89f428fdcb5880558-V   У рамках проведення Всеукраїнського огляду роботи трудових колективів та профспілкових організацій на кращу організацію оздоровлення та відпочинку дітей, який щорічно проводить Федерація профспілок України, Голова ФПУ Григорій Осовий та його заступник Євген Драп’ятий 15 серпня відвідали Дитячий оздоровчий комплекс «Антей» Державного підприємства «Антонов» неподалік Києва (19-й км Житомирського шосе).   Цей табір незвичайний і вже під’їжджаючи до нього, повністю поринаєш у атмосферу історії вітчизняного літакобудування та авіа..

Опрацьовується Стратегії розвитку промислового комплексу України

cropped-ekonomi   На розгляд урядового Комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, який очолює Перший віце-прем’єр-міністр України-Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, 8 серпня ц.р. було в чергове внесено проект Стратегії розвитку промислового комплексу України на період до 2025 року.   Документ розглядався на попередніх засіданнях Комітету, Національним комітетом з промислового розвитку, але був розкритикований та направлений на доопрацювання..

До ФПУ надійшла відповідь з Офісу Президента України

914302 w 300   На звернення Голови ФПУ, віце-президента МКП Григорія Осового до Президента України Володимира Зеленського щодо Політичної декларації Саміту ООН з Цілей сталого розвитку, який відбудеться у вересні 2019 року, надійшла відповідь від Керівника Офісу Президента України Андрія Богдана. У листі зазначається, що пропозиції профспілок надіслані до Міністерства закордонних справ України для їх розгляду та врахування при формуванні позиції України із вказаного питання.   Лист з Офісу Президента..

НА КОНТРОЛІ ФПУ. Мінагрополітики інформує про розгляд проблемних питань на ринку продовольства

83b8becf238d9c267ffbd0960221b201 crop   На виконання доручення Віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка Міністерство аграрної політики та продовольства України розглянуло лист Федерації професійних спілок України стосовно ситуації на ринку продовольства та поінформувало про заходи щодо її врегулювання.   Лист Мінагрополітики додається   Прес-центр ФПУ

ДОСЯГНЕННЯ ФПУ-2018. Соціальний захист працівників в умовах зростання цін і тарифів

oplata-za-electrichestvo-640x394  ФПУ послідовно здійснювала заходи для соціального захисту громадян в умовах зростання цін і тарифів.   Ціни на природний газ для населення не підвищувалися у період з 01.04.2017 по 30.10.2018. Попри вимогу МВФ підвищити ціну на природний газ для населення на 60 %, фактично її було підвищено на І етапі з 1 листопада 2018 р. - на 23,5 %. У 2019 році не будуть підвищуватися тарифи на..

Працює експертна група з врегулювання статусу майна профспілок

122610 Однією з ключових вимог учасників Всеукраїнської акції протесту ФПУ 17 жовтня ц.р. було припинення державного рейдерства профспілкового майна та наступу на права профспілок.   Спілчани наполягають на необхідності нормативно-правового врегулювання закріплення за профспілками належного їм майна, яке використовується ними для виконання своєї статутної діяльності. Внаслідок протиправних дій, що, на переконання профспілок, суперечать конституційним нормам, вже кілька десятків профспілкових об’єктів за рішенням судів визнані державною власністю. Це викликає обурення..

Профспілками підтримано відкриття залізничного сполучення «Київ – Бориспіль»

55-41-640x360 За результатами опрацювання робочою групою СПО об’єднань профспілок з розгляду документів щодо питань зміни діючих тарифів (цін) для населення (електроенергія, газ, послуги транспорту та зв’язку), які надходять від центральних органів виконавчої влади та державних колегіальних органів (затверджено рішенням СПО об’єднань профспілок від 16.11.2017 № 41-3) профспілковою стороною погоджено проект наказу Мінінфраструктури «Про внесення змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом..

Профспілки не допустять погіршення умов праці !

1502949506 1   СПО об’єднань профспілок 18.09.2018 не підтримав проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. №1107 (далі – проект акта), розроблений Мінсоцполітики. Таку позицію СПО об’єднань профспілок було висловлено і листом від 27.03.2018 року №01-13/216-СПО на адресу Мінсоцполітики...

Більше статей...

1. Інформація СПО об’єднань профспілок щодо стану виконання Вимог та реалізації рішень примирних органів в колективному трудовому спорі з Кабінетом Міністрів України
  2. Профспілки підтримують боротьбу з тіньовими схемами господарювання
  3. 8 липня – День рибалки
  4. Готується публічний звіт УС ПГС
  5. ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Повернення зарплатних боргів потребує невідкладного законодавчого врегулювання
  6. Боротьба з «загарбниками» профспілкової власності не припиняється
  7. Про Реєстр підприємств-боржників з виплати заробітної плати
  8. Звернення ФПУ до Уряду та Антимонопольного комітету України щодо відновлення державного регулювання цін на соціально значущі продовольчі товари
  9. Профспілки про врегулювання оплати праці керівників державних підприємств
  10. Зустріч з визначення пріоритетів нової Рамкової програми з розвитку між Організацією Об’єднаних Націй та Урядом України (УНДАФ) на 2018-2022 рр.
  11. Профспілки не припиняють боротьбу за Списки 1, 2
Архiв