Стан соціально-трудових відносин у Черкаській області

x5zzwwCzhC8   На нараді спільно з представниками обласного відділення Національної служби посередництва і примирення розглянули результати співпраці за 2016 рік. За ініціативою профспілкових організацій з метою вирішення вимог найманих працівників було зареєстровано 15 колективних трудових конфліктів. При вирішенні спорів за участі представників профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування, шляхового господарства проведено 6 узгоджувальних зустрічей, 7 засідань з керівництвом обласної адміністрації та Черкаського міськвиконкому. Оперативні рішення щодо фінансування..

Луганські хіміки підтримують позицію ФПУ щодо збереження існуючого календаря державних свят

0d249d743295acc0bd8c544005f34d3b   На адресу ФПУ надійшов лист від Луганської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості на підтримку позиції Федерації профспілок України щодо збереження існуючого календаря державних свят: «У засобах масової інформації поширюється інформація щодо проекту закону про державні свята, підготовленого Українським інститутом національної пам’яті. Зазначеним законопроектом передбачена ревізія календаря національних свят, відносячи до спадщини радянських часів Міжнародний день солідарності трудящих - 1 Травня,..

День ФПУ в Житомирській області

DSC09845            17 лютого 2017 року з нагоди Дня соціальної справедливості у Федерації профспілок Житомирської області відбулися Дні Федерації профспілок України в регіоні, в рамках яких відбулася презентація книги Олександра Крисюка і Вацлава Янчевського "Трудові та соціально-економічні права учасників АТО: забезпечення та профспілковий захист".            У заходах взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий. Керівник профспілок України розпочав свою роботу в області з відвідування трудових колективів. На комунальному..

Працівники Екстреної медичної допомоги взяли участь у флешмобі 22 Pushup Challenge

Флешмоб2     На підтримку бійців АТО працівники Комунального закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» долучились до Міжнародного флешмобу 22 Pushup Challenge. Ця акція за останні декілька місяців отримала популярність в усьому світі та покликана привернути увагу до ветеранів, учасників бойових дій, які пройшли війну і потребують реабілітації. Суть в тому, щоб учасник флешмобу віджався 22 рази і далі передав естафету своїм друзям. Число 22 обрано..

Переймали досвід першопрохідців

DSC 3237   Протягом 15-16 лютого у Федерації профспілок Рівненщини працювала постійна комісія Федерації профспілок України з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху. Члени цієї комісії – профспілкові діячі, представники різних областей України, голови центральних комітетів та обласних галузевих профоб’єднань. Більшість з них у нашому краї вперше. До слова, подія ця знакова, адже засідання такої комісії в нас в області ще не відбувалися. Рівненщину, як географічний майданчик..

Соціальні партнери на Чернігівщині поширюють правові знання

IMG 5215     15 лютого в НМЦ профспілок відбувся семінар з актуальних питань трудового законодавства для керівників, спеціалістів та профспілкового активу підприємств, установ, організацій Деснянського району м. Чернігова.   Захід став можливим завдяки спільним зусиллям Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у м. Чернігові ради та Навчально-методичного центру профспілок.   Протягом семінару були розглянуті наступні питання: “Новації в трудовому..

До ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ: Тематична година консультаційно-інформаційної платформи з питань праці, зайнятості та охорони праці для членів профспілок Харківщини

иDSC07939     З нагоди відзначення Дня соціальної справедливості в Харківському соціально-економічному інституті 16 лютого 2017 року відбулася чергова тематична година Консультаційно-інформаційної ПЛАТФОРМИ з питань праці, зайнятості та охорони праці для членів профспілок Харківщини - спільного проекту Об’єднання профспілок Харківської області, Головного управління Держпраці у Харківській області, Відділення НСПП у Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості і профспілкового ВНЗ. У межах тематичної години Платформи відбулася ДИСКУСІЯ за темою «СОЦІАЛЬНА..

Підвищуємо обізнаність профспілкових бухгалтерів

IMG 4891   Практика роботи показала, що низка змін у законодавстві, які набули чинності в 2017 році потребують тлумачення. Саме з цією метою, днями в НМЦ профспілок відбувся семінар для головних бухгалтерів обласних, районних, міських та первинних профспілкових організацій.   До проведення заняття була залучена Алла Габишева — головний спеціаліст Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. У своєму виступі вона, зокрема дала роз'яснення щодо наслідків роботи працівників в режимі..

ВІД МАРТЕНА – ДО НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ І НОВОЇ ЯКОСТІ ЖИТТЯ

Anisimov Рік, який щойно розпочався, багатий на знакові події. У листопаді ми будемо відзначати 200-річчя профспілкового руху в Україні, а Профспілка металургів і гірників проведе свою звітну конференцію. Також ФПУ оголосила 2017-й роком первинної профспілкової організації. Безумовно, виконання всього запланованого залежить від того, наскільки міцне підґрунтя сьогодні має первинка: чи то соціально- економічні показники, чи то мікроклімат всередині організації. Про те, як стартувала в 2017 рік..

Лісова галузь: Люди цінують хорошу роботу!

IMG 9963   У профспілчан та керівництва лісової галузі Волині – спільні завдання – створення на підприємствах належних та безпечних умов праці. Тож є закономірним, що люди цінують свою роботу. Цьогорічна зима, порівняно з попередніми роками, радує снігом, морозами. Однак робітникам штатних бригад при лісопідприємствах за таких погодніх умов складно працювати. Будиночки для обігріву, як елемент забезпечення належних умов праці в осінньо-зимовий період, відіграють велику допомогу. Адже є..

Більше статей...

1. Федерація профспілок Кіровоградської області визначила перелік актуальних проблем, що турбують первинні профорганізації
  2. Що ти пропонуєш змінити?
  3. Профспілки Закарпаття взяли участь у вшануванні воїнів-афганців
  4. У Черкасах відбулася протестна акція представників малого та середнього бізнесу
  5. Звернення ЦК профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України до Прем'єр-міністра України В.Гройсмана
  6. Кузня профспілкових лідерів або школа агентів змін
  7. Запорізькі профактивісти обговорюють реформу охорони здоров’я
  8. Кого зрівняла мінімальна зарплата у 3200 гривень?
  9. Мирна акція протесту - на захист свого авторитету!
  10. Реформи крокують країною. На часі – децентралізація.
  11. Створено первинну профспілкову організацію Профспілки працівників освіти і науки України на рівні Носівської ОТГ
Архiв
<< < Лютий 2017 > >>