АКТУАЛЬНО. Надійно захистити вітчизняні хімічну та нафтохімічну галузі від російської експансії!

АА Об’єднання підприємств хімічної галузі України «Союз хіміків України» і Центральна Рада профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України  звернулись до Президента України, Голови Ради національної безпеки і оборони України Петра Порошенко з листом, у якому пропонують внести на розгляд та затвердження РНБО питання про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) у вигляді обмеження торговельних операцій до певних компаній, підприємств, а також..

Дитячий конкурс-фестиваль «Омріяна Україна очима дітей» в Будинку профспілок Херсонської облміжпрофради

IMG 2804     17 травня 2018 року за ініціативи Херсонської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України відбувся дитячий конкурс – фестиваль під назвою «Омріяна Україна очима дітей». У конкурсі взяли участь талановиті діти медичних працівників Херсонщини. З привітальним словом до учасників та гостей звернулись заступник голови Херсонської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Тецька І.С., голова Херсонської облміжпрофради А.М. Добровольський та голова журі заслужений діяч..

ЗАСІДАННЯ ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ ЗІ СТЯГНЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРОБІТНІЙ ПЛАТІ

Засідання опертивного   Голова Об'єднання профспілок Харківської області С.А. Тесленко, голова обласної ради профспілки авіабудівників України В.Т. Тиндік, заступник голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки С.О. Борисенко, голова ППО «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» М.В. Погорєлов 18 травня 2017 року взяли участь у засіданні оперативного штабу зі стягнення заборгованості по заробітній платі. Відкриваючи роботу штабу заступник голови облдержадміністрації М.Є. Черняк відмітив, що Харківська область має..

Оплату праці - під громадський контроль

DSC02399 Обком профспілки працівників освіти і науки України провів семінар для профактиву, на якому обговорювалися питання щодо здійснення державного та громадського контролю. Мова йшла зокрема, про контроль питань оплати праці. У семінарі взяла участь заступник Голови Федерації профспілок Кіровоградської області Оксана Терлецька: Державний нагляд, особливо у трудовій сфері, завжди повинен поєднуватися із громадським контролем з боку профспілок, оскільки як державні інспектори праці, так і профспілки, в першу..

МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО. У Харкові перебувала делегація шведських гостей

svede   За ініціативою Харківської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Шведської профспілки електриків – Elekrkerna з 14 до 18 травня з візитом до Харкова перебувала делегація шведських гостей. Шведську делегацію представляли також студенти школи професійного навчання – Allebergsgymasiet з м. Фальчепінг. Програма перебування шведських колег була насиченою та цікавою. В перший день у конференц-залі Палацу Праці відбувся круглий стіл з обміну досвідом...

ЗБЕРІГАТИ І РОЗВИВАТИ ТРАДИЦІЇ

Изображение 11247   … Ще в дореволюційні і перші роки Радянської влади новостворені профспілки Придніпров’я вважали питання охорони праці трудящих одним з найголовніших. Особливо це було помітно в діяльності найбільшої тоді профорганізації - Союзу металістів. Так на початку 1922 р. відділ охорони праці Катеринославського райкому профспілки металістів, вивчивши ситуацію на 20 підприємствах галузі (державних, кустарних), видав припис з вимогою усунення порушень трудового законодавства і наведення порядку на..

Щиро вдячні за підтримку і допомогу!

АК         Хочеться висловити щиру подяку за підтримку під час попереджувальної акції протесту профспілок в місті Ужгороді територіальним профоб’єднанням Вінницької (Колесник М.П.), Волинської (Дубинка-Філозоф І.А.), Івано-Франківської (Басюк І.Є.), Львівської (Дацько Р.М.), Рівненської (Шершун М.Х.), Тернопільської (Присяжний А.В.), Хмельницької (Харьковський Г.П.), Чернівецької (Шкварковський В.А.), Сумської (Євдокимова Т.О.), Житомирської (Паламарчук Н.А.) областей, Українській федерації профспілкових організацій – профспілці працівників підприємств з іноземними інвестиціями, господарських товариств, організацій..

НА ЧАСІ. Попереджувальна акція протесту профспілок відбулася в Ужгороді

--26 В Ужгороді відбулася масова попереджувальна акція протесту профспілок, яка проходила у формі маніфестації, включаючи пікетування Закарпатського окружного адміністративного суду, та проведення мітингу біля будівлі обласної ради профспілок та облдержадміністрації. Її мета – захист соціально-економічних прав та інтересів працюючих та своїх майнових прав щодо Будинку профспілок на площі Народній, 5 в м. Ужгороді. В акції взяли участь понад 2 тисячі членів профспілок. Підтримати профспілки Закарпаття в..

Звернення щодо ігнорування майнових прав профспілок