завантаження

 

 

Саме таку лаконічну назву носить всеукраїнська програма підтримки ндивідуального житлового будівництва на селі, що впроваджується в регіонах країни. Справа безумовно перспективна і потрібна. Та ось її реалізація на нинішньому етапі явно пробуксовує через економічну кризу в країні. Зокрема, про це говорилося на виїзному розширеному кущовому засіданні, що відбулось у Рівному, за участю керівників Фондів підтримки індивідуального житлового будівництва  на селі з Вінницької, Волинської, Житомирської, Рівненської областей.

Тож, як домогтися успішної  реалізації  програми, збільшити її фінансування за рахунок різних джерел,як успішно розв’язати всі проблемні питання ,що виникають в ході її впровадження також йшлося у виступах Наталіії Козловської, директора департаменту програм та розвитку житлового будівництва Міністерства Регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України, Людмили Гутніченко, голови правління асоціації «Власний дім», Володимира Пашковського, голови Рівненського обласного Фонду, Надії Переходько, директора департаменту агропромислового розвитку РОДА та інших.

Почули  учасники  засідання та запрошені керівники владних структур з районів області і думку  громадськості, сконцентровану у виступі голови Федерації профспілок Рівнещини Миколи Шершуна. Він, зокрема, наголосив, що важко домогтися успішної реалізації такої масштабної програми при обмеженні бюджетних коштів. Тільки через розвиток економіки-будівництва нових і  відновлення діючих виробничих потужностей, залученні інвестицій у розвиток на місцевій сировинній базі переробних підприємств, можна поповнити державну скарбницю, забезпечити людей роботою, а відтак і коштами на будівництво житла В області, навів приклад Микола Шершун, «гуляє» 16 тисяч гектарів землі, виведеної з під сільськогосподарського використання. Але ж на цій землі можна вирощувати високорентабельні енергетичні культури, що дасть можливість розвиватись селу, забезпечить молодь роботою. Підняв він і питання кредитування будівництва власного  житла для воїнів АТО, яке, на його думку,  має здійснюватись першочергово і на пільгових умовах.

 

 

                                                                                                  Профінформцентр Федерації профспілок Рівненської області