DSC 1756

 

 

Перша Міжнародна міжгалузева Спартакіада Федерації профспілок Рівненської області присвячена пам’яті загиблим захисникам України – героям АТО стартувала минулої п’ятниці у місті Березне.

 

Це свято спорту, дружби, здоров’я відбулося на базі спортивного комплексу Лісотехнічного коледжу. Понад дві сотні профспілковців взяли активну участь у ньому: долучалися до змагань, вболівали один за одного, підтримували – і словом, і ділом.

Організаторами змагань стала Федерація профспілок Рівненщини, долучилися і  обласні галузеві профоб'єднаня. Змагання не відбулися б без активної допомоги в їх організації Рівненських обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств "Україна", "Колос" та "Спартак". Отож, спільно можна робити хороші справи, ще раз довели рівненські профспілковці.

Відкривав Спартакіаду голова Федерації профспілок області Микола Шершун. На відкритті змагань були присутні також інші члени оргкомітету, керівники району. Перед присутніми виступив і учасник АТО, працівник споживчої кооперації Микола Артюшок. Слова привітань і побажань спортсменам висловив і голова секретаріату профспілки «Солідарність» Республіки Польщі Мирослав Новіцький.

Під звуки «Козацького маршу» спортсмени-аматори урочисто крокують на стадіон де організатори та почесні гості з нетерпінням чекають відкриття змагань. П'ятнадцять команд, кожна з яких представляє окрему галузь Рівненщини, та збірна команда з польської профспілки «Солідарність» прибули на перші міжнародні спортивні змагання профспілковців.

Освітяни, медики, працівники торгівлі, лісових галузей та лісового господарства, журналісти, працівники культури, держслужбовці, аграрії, комунальники, енергетики, поштарі, автотранспортники та дорожники, працівники текстильної та легкої промисловості, кооператори та інші на один день полишили свої робочі місця і стали завзятими спортсменами спраглими до перемог. Змагалися з десяти видів спорту.

За підсумками змагань кращими у змаганнях з міні-футболу стали представники освіти, друге місце у профспілковців з лісового господарства, треті – профспілчани житлово-комунального господартва. У волейболі серед чоловіків місця розподілились наступним чином: перші – профспілковці з лісового господарства, другі – освітяни, треті – енергетики. Серед жінок- волейболісток першість здобули освітяни, охорона здоровя – другі, гості з Польщі – треті. Видовищними та напруженими були змагання з армспорту. Спортсмени-силачі вперто не хотіли здаватися один одному. Тримаючи в напрузі і глядачів і суперників. Та все ж переможці визначені. Перемогу і «золоту» медаль виборов Микола Трофимчук (профспілка працівників споживчої кооперації), друге місце і «срібна» медаль у Володимира Наумчука з профспілки працівників лісового господарства, «бронза» у Юрія Пахольчука (профспілка працівників охорони здоров’я),

Свою влучність у змаганнях з дартсу продемонстрував Павло Лавор з профспілки працівників культури, завоювавши І місце, другим був Андрій Осійчук, з профспілки працівників охорони здоров’я, третім – Пушек Горзунський з дружньої польської профспілки «Солідарність». Серед жінок два перші місця на п’єдесталі у грі дартс за полячками. Відповідно перше місце – Альжнета Козмірчик та друге – Хелена Ковальська, третьою стала Неля Телетьон, з профспілки працівників лісового господарства. У змаганнях з настільного тенісу серед чоловіків першість виборов Ігор Дмитрук, з профспілки працівників лісової галузі, друге місце Кімстач Юрій, профспілка працівників культури, третє – Заєць Володимир, профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості. У змаганнях серед жінок І місце – Анастасія Швець, ІІ місце – Тетяна Жевченко, ІІІ місце – Неля Туленіна, профспілка працівників торгівлі та громадського харчування.

У змаганнях з легкої атлетики, біг чоловіки на 60 м першим став Олексій Скотський, профспілка працівників лісових галузей, другим – Костянтин Мельник профспілка працівників лісового господарства, третім – Олександр Дроздюк, профспілка працівників державних установ. Жінки І місце Юлія Рябушко, ІІ – Оксана Наулік обидві з профспілки працівників лісових галузей,

ІІІ Людмила Левчик з профспілки працівників охорони здоров’я. У змаганнях з естафети 2 чоловіки, 2 жінки, місця розподілились наступним чином: І місце вибороли спортсмени-аматори з профспілки працівників лісових галузей, ІІ місце – спортсмени з профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, третіми фінішували бігуни з профспілки працівників культури.

Змагання з інтелектуальних видів спорту теж були напруженими. Шахісти задумливо сиділи за дошками, не бажаючи уступити супернику жодного очка. Врешті переможці визначені. Серед чоловіків першість виборов Максим Шинкарук з профспілки працівників пенсійного фонду, другий – освітянин Петро Іллюк, третій Андрій Ткачук, держустанови. У жінок місця розподілились наступним чином: І місце Валентина Поліщук з Профспілки працівників освіти і науки, ІІ місце – Надія Павлусь (профспілка працівників автотранспорту та дорожнього господарства), ІІІ місце – Анжела Нагорна, профспілка працівників Пенсійного фонду). У змаганнях з шашок серед чоловіків першість виборов Василь Антонець, профспілка працівників охорони здоров’я, друге місце у Андрія Ткачука, з профспілки працівників державних установ, третій – Павло Лавор, з профспілки працівників культури.

Першою у жіночих змаганнях з шашок стала Марія Денисюк з профспілки працівників охорони здоров’я, другою – Надія Пилипчук з профспілки працівників «Укрпошти», третьою – Ірина Токарчук – з профспілки працівників споживчої кооперації. Влучність у стрільбі з пневматичної гвинтівки в особистій першості демонстрували наші профспілковці. Серед чоловіків перше місце виборов Іван Шевчук, голова обласної організації працівників «Укрпошти», друге – Володимир Михальський, профспілка працівників лісового господарства, третє Михайло Коханюк, профспілка працівників охорони здоров’я. Жінки теж продемонстрували влучність. Найкраще «відстрілялася» Інеса Білець з профспілки працівників текстильної і легкої промисловості, друга – Тетяна Жевченко, профспілка працівників енергетики.

Останнім видом змагань і, можливо, найбільш видовищним було перетягування линви. У безкомпромісній напруженій боротьбі першими стала команда профспілки працівників АПК, другими – спортсмени-аматори зі споживчої кооперації, третіми – наші сусіди та друзі з республіки Польща.

Змагання завершилися, переможців нагородили, але не завершується робота профспілок у популяризації спорту та здорового способу життя. За словами голови ФПО Миколи Шершуна, ІІ Міжнародна міжгалузева Спартакіада стане ще багато чисельнішою. І, крім гостей з Польщі, наступного року очікують на литовців, білорусів та команди з інших обласних профорганізацій.

 

Відеосюжет

Жанна Арсенічева,

Федерація профспілок Рівненської області

 

DSC 1723

 

DSC 1724

 

DSC 1741

 

DSC 1775

 

DSC 1803

 

DSC 1905

 

DSC 2016