Ватутіно Рушник єдності

У минулому році соціальна сфера Черкащини створила свій оберіг – вишитий рушник єдності довжиною 7 метрів. Трудилися над його роботою працівники інтернатних установ і за короткий термін їм вдалося передати красу рідного краю через символіку візерунків та орнаменту.

Даний витвір мистецтва так сподобався всім працівникам системи, що і в цьому році вирішили створити ще один символ соціальної сфери.

“Живи і процвітай мій рідний край” – саме під таким девізом у лютому цього року стартувало вишивання Рушника єдності працівників управлінь соціального захисту населення та територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаської області. 15-метрове полотно, яке було розділене на дві одинакові части помандрувало по області.

Всього буде відтворено 20 районів і 6 міст області. За короткий термін, лише 12 днів, народні умілиці змогли створити і передати красу та велич рідного краю. Робота ще триває. Залишилось двом районам вишити свої візерунки, що стануть елементом історії Черкащини.

Презентація вишитих рушників відбудеться з нагоди 25 річниці Незалежності України.

За інформацією Черкаської обласної

Ради Профспілки працівників соціальної сфери