IMG 1599

 

Протягом 24-28 жовтня слухачі працювали за програмою семінару “НОВАЦІЇ ЗАКОНОДАВСТВА У ФІНАНСОВІЙ РОБОТІ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ”. Представники Харківщини і Луганщини, Херсонщини і Київщини, інших куточків України об'єдналися на 5 днів в бажанні отримати практичні знання та найсвіжішу інформацію, яка пов'язана з їх роботою.

 

Почалося навчання з огляду змін законодавства щодо соціально-трудових відносин та діяльності профспілкових організацій у 2016 році, а також питань нормативного та колдоговірного регулювання оплати праці. Дані інформаційні блоки провели Тамара Назіна — завідуюча відділом соціально-економічного захисту Федерації профспілкових організацій Чернігівській області та Володимир Ковальчук — юрист Навчально-методичного центру профспілок.

 

IMG 1786

 

Особливий інтерес учасників семінару викликав практикум бухгалтера-експерта Катерини Кручко: “Особливості ведення бухгалтерського, фінансового та податкового обліку профспілковими організаціями”.

 

В окремий блок семінару були винесені практичні питання документування та обліку у профспілковій організації. Заняття зі слухачами провів Володимир Ковальчук.

 

Корисним з практичної точки зору були тренінги “Безкоштовні інтернет-сервіси для роботи і життя” та “Ефективне використання робочого часу”, які провів Віталій Копиш — керівник Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок. В цих інформаційних блоках учасники проаналізували основні поглиначі часу та визначилися з методами їх нейтралізації. Також бухгалтери на прикладах познайомилися можливостями та нюансами використання хмарних сховищ даних, сервісу навігації Google Maps та планувальника Google Calendar.

 

IMG 1594

 

Традиційно, робота бухгалтера пов'язана з великою відповідальністю та постійними стресами. Щоб допомогти учасникам семінару самим справлятися з важкими життєвими ситуаціями, у програму семінару було включено міні-тренінг “Управління стресами. Стресостійкість”, який провела практичний психолог Ірина Глушко.

 

Завершилось навчання двома приємними моментами: врученням сертифікатів та екскурсійною поїздкою до гетьманської столиці, міста Батурин!

 

IMG 1718

 

Віталій Копиш