P1140151

Немає жодної області України, крім Закарпаття, де б профспілкові спартакіади проводилися 26-й рік поспіль. В ужгородському спортивному комплексі «Юність» відбулися фінальні змагання XXVI обласної міжгалузевої спартакіади профспілок. У них взяли участь 12 збірних команд обласних організацій галузевих профспілок – усього понад 350 учасників. У проведенні спартакіади її організаторам допомагали обласні організації ФСТ «Спартак» (Микола Щадей) і «Україна» (Василь Марків).

Яскравою і видовищною була церемонія відкриття спартакіади. Команди-учасниці пройшли спортивною колоною, на чолі якої прапороносці несли Державний прапор України, прапори Федерації профспілок України, фізкультурно-спортивних товариств «Спартак», «Україна», «Колос». Музичним дарунком учасникам спартакіади профспілок стали виступи зразкового дитячого ансамблю танцю «Веселка» (керівник – заслужений працівник культури України Людмила Петрецька) та солістки студії «Зорепад» Марини Кушнір обласного Будинку культури профспілок (директор Ганна Табакович).

Учасників і гостей спартакіади привітали голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, головний суддя спартакіади, суддя Національної категорії Анатолій Плеханов.

У змаганнях з волейболу серед жінок перше місце завоювала команда облорганізації профспілки працівників освіти і науки, серед чоловіків – профспілки працівників охорони здоров’я. У шахах переможцями стали Ольга Юшко та Володимир Рижонков (охорона здоров’я). У шашках не мали рівних Надія Кривдик (охорона здоров’я) і Володимир Шопа (освіта). У настільному тенісі кращими виявилися Тетяна Бутко (охорона здоров’я) і Павло Беняк (автотранспорт). Найкращий результат в дартсі показав Володимир Шутко (охорона здоров’я).

У гирьовому спорті в категорії до 70 кг. найсильнішим став Микола Прокоп (освіта), до 90 кг. – Олександр Марчук (АПК), понад 90 кг. – Павло Росоха (освіта). Командну перемогу в цьому виді святкували освітяни. У заключному матчі турніру з міні-футболу команда теробєднання соціальної сфери перемогла медиків. У найбільш видовищному виді – перетягуванні канату команда охорони здоров’я була сильнішою від спортсменів профспілки лісових галузей.

За підсумками спартакіади, найбільшу кількість призових місць завоювали спортсмени обласних організацій профспілок працівників охорони здоров’я (Володимир Турок) – 10, освіти і науки (Тетяна Повханич) – 9, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (Іван Зелінський) – 5, автотранспорту та шляхового господарства (Олександр Воронін) – 4. А усього призерами спартакіади в окремих видах стали представники 9 команд галузевих профспілок з 12 учасниць.

Нагороди організаторів призерам змагань – кубки, медалі, грамоти, дипломи вручили голова облпрофради, голова оргкомітету спартакіади Володимир Фленько, інші члени оргкомітету.

На фото:

- учасники спартакіади профспілок Закарпаття (зверху);

- за шаховою дошкою;

20161022 113326

- на волейбольному майданчику;

20161022 155237

- хто сильніший у гирьовому спорті?

20161022 115727

- команда медиків – переможці спартакіади з волейболу;

P1140195

- інтерв’ю голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька;

P1140158

- на п’єдесталі пошани – переможці змагань з перетягування канату разом з організаторами спартакіади.

P1140183

Фото автора