Изображение 8445

Днями в Будинку профспілок було підписано нову угоду про співпрацю між облпрофоб’єднанням та Головним управлінням Пенсійного фонду в Дніпропетровській області.

Ця подія стала новою сторінкою у багаторічній плідній взаємодії профспілок і пенсійної служби (профорганізація ПФ, до речі, є членською організацією облпрофцентру) щодо захисту пенсійних прав найманих працівників. Вона, як зазначив голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль, включає в себе забезпечення ефективної системи пенсійного страхування, здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо основних положень законодавства про зайнятість, працю та пенсійне забезпечення, сприяння легалізації зайнятості, участь у спільних заходах та ін. І нова угода буде сприяти вдосконаленню цієї важливої роботи. Особливо, що стосується питань боротьби з «тіньовою» зайнятістю, яка призводить до багатьох негативних соціальних наслідків.

Особливу увагу на цій темі закцентував і начальник ГУ Пенсійного фонду в області Юрій Козак. За його словами, спеціалісти фонду разом з соціальними партнерами (в тому числі і профспілками) сприяють легалізації зарплати та зайнятості населення. Тільки цього року з цих питань вже проведено  177 спільних заходів. Разом з фіскальними органами за 10 місяців 2016 р. легалізовано 10673 робочих місця. Збільшенню  надходжень до бюджетів різних рівнів та ПФ (а значить, і пенсійних виплат) сприяє й здійснювана соціальними партнерами спільна протидія роботодавцям-«мінімізаторам», які розраховуються з працівниками за допомогою «конвертів».

В.Коврига,

зав.прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання