IMG 2798

 

Протягом останніх років Чернігівський НМЦ профспілок став постійним місцем проведення навчання Профспілкою працівників вугільної промисловості України. В листопаді Центр зустрічав слухачів семінару-практикуму головних бухгалтерів, бухгалтерів та голів ревізійних комісій структурних ланок Профспілки.

 

Захід отримав назву “Новації податкового та іншого законодавства в роботі профспілкової організації” та стосувався дуже широкого спектру питань діяльності профспілкового бухгалтера.

 

Розпочав семінар, виступивши з інформацією про діяльність організації та ситуацію в галузі Валерій Мамченко — перший заступник голови Вуглепрофспілки.

 

Насичене п'ятиденне навчання включало наступні теми:

  • Огляд змін законодавства щодо діяльності профспілкових організацій у 2016 році;
  • Особливості застосування податкового та іншого законодавства у діяльності профспілкових організацій;
  • Огляд змін законодавства щодо трудових відносин та соціального страхування;
  • Практичні питання документування та обліку в профспілковій організації;
  • Корисні безкоштовні інтернет-сервіси для роботи і життя
  • та інші.
  • IMG 2923

 

Окрім суто професійних питань, знайшлося місце в програмі навчання і для міні-тренінгів особистісного розвитку, таких як: “Стресостійкість та комунікації в колективі”, “Ефективне управління робочим часом”, “Співпраця — ознака успішного колективу”.

 

Заняття проводили тренери Центру освіти дорослих “Перспектива” НМЦ профспілок (Володимир Ковальчук, Тамара Назіна, Віталій Копиш), коуч-психолог (Анжеліна Балєва) та представник аудиторської фірми “Оригінал”.

 

Логічним підсумком навчання стало вручення сертифікатів, яке пройшло за участю Віктора Турманова — голови Профспілки працівників вугільної промисловості України та Ігоря Москаленка — голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

 

IMG 2813

 

IMG 2808

 

 

IMG 2822

 

Віталій Копиш