99

Центральний комітет професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України повідомляє про укладення нової Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців "Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України" та Центральним комітетом професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки, яку зареєстровано у Міністерстві соціальної політики України (31 січня 2017 року за №7).

Галузева Угода покликана забезпечити стабільну та якісну роботу суб’єктів господарювання у сфері житлово-комунального господарства.

Угода забезпечує рівень мінімальної заробітної плати для всіх працівників галузі, а завдяки договірним положенням і нормам, зокрема норми щодо тарифної ставки робітника І розряду у розмірі не менше 120 відсотків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбачає підвищення заробітної плати працівникам та керівникам галузевих підприємств. Нею встановлено положення і норми в питаннях нормування праці, охороні праці, організації режиму праці та відпочинку, а також соціальні гарантії.

З огляду на те, що положення і норми галузевої Угоди обов'язкові для застосування на подальших рівнях колективних переговорів як мінімальні гарантії, з впевненістю можна оцінити Угоду як нормативний документ, який є джерелом мотивації профчленства у Профспілці.

Профспілка працівників житлово-комунального господарства,

місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України