lk

Вчора, 8 лютого, волинські лісівники провели мирну акцію під стінами Волинської обласної ради. Захід був спрямований з метою скинути з себе гострі, неаргументовані обвинувачення у злодійствах, корумпованості й отримати зрештою можливість спокійно працювати на благо галузі.

Голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства України Павло Матіюк зазначає, що людям увірвався терпець і вони були змушені підняти свій голос у свій же захист.

-- Остаточно призвела до цього позиція депутатів обласної ради, особливо представників партії «Свобода», під час сесії 2 лютого цього року, - розповідає Павло Миколайович. -- Роботу всієї галузі, де працює майже 3000 людей, перший заступник голови облради Олександр Пирожик назвав незадовільною, а офіційні показники діяльності лісгоспів -- «брехнею в кольоровій обгортці». У інтернетному просторі шириться неправдива інформація про те, що, начебто, кожен четвертий лісівник Волині -- порушник. А я переконаний, що вкрай неправильно на основі чуток давати негативну оцінку роботі всього колективу лісівників. Такі звинувачення нас пригнічують, не дають спокою, тому, вийшовши на мирну акцію протесту, бажаємо заявити зовсім протилежне, що ми – достойні люди, чесно та результативно працюємо, у зв'язку з чим і маємо гідну заробітну плату, середній рівень якої на сьогодні по області становить майже 7000 грн. Разом з тим підприємства вчасно сплачують у бюджети різних рівнів податки.

 DSC 0435-1

У контексті вищеперерахованого нагадаю і те, що минулоріч вперше за багато років у рамках профспілкової програми оздоровилося більше 350 працівників галузі та близько сотні їхніх дітей. А у еквівалентні працюючих - це більше 10-ти відсотків!

Того дня мітингувальники зустрілися з Олександром Пирожиком, який вийшов до них. На численні запитання він заявив, що особисто не робить конкретних звинувачень, а всі його обґрунтування та висновки базуються на відповідях Державної екологічної інспекції в області. Та все ж запросив до себе в кабінет на розмову ініціативну групу, до складу якої увійшли Павло Матіюк, голова Волинської обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс та працівники лісгоспів. Під час цієї зустрічі Олександрові Пирожику було передано відповідне звернення, завірене підписами профспілкових активістів. Звернення з подібним змістом також було надіслано в Міністерство аграрної політики та продовольства України та державне агентство лісових ресурсів України.

Лісівники Волині, як представники могутньої державотворчої галузі, вимагають аби чиїсь політичні та різні амбіції не дестабілізували їхню роботу, зважаючи хоча б на такий складний для країни та всіх нас час.

image-0-02-05-8d52a02d0ad362326e693eda2dadb549640fc60b73025ca7f231bbbb2548c586-V

Прес-центр

Федерації профспілок Волинської області