1DSC 0147

 

 

Запорізька обласна рада профспілок разом із соціальними партнерами 22 березня 2017 року провели семінар-нараду з питань організації і проведення літньої оздоровчої кампанії в якій прийняли участь директори, власники оздоровчих закладів, профспілковий актив, засоби масової інформації. Вів нараду заступник голови Запорізької обласної ради профспілок Ігор Скороходов.

У вступному слові він зупинився на позитивних прикладах роботи профспілкових організацій і дитячих оздоровчих закладів минулого року, а також зазначив, що питання оздоровлення дітей в сучасних складних соціально-економічних умовах є дуже гострою проблемою яку необхідно вирішувати спільними зусиллями.

Про задачі і проблеми оздоровчого сезону 2017 року та їх вирішення проінформував начальник відділу облпрофради Анатолій Черепєхін. Наголошуючи на організації і проведенні якісного і безпечного відпочинку дітей, ретельного підбору кадрів, взаємодії керівників оздоровчих закладів з профспілками, роботодавцями, органами влади для вирішення нагальних питань.

У своєму виступі спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зупинилася на питаннях медичного обслуговування дітей підчас відпочинку, надання медичної допомоги районними лікарнями.

Вимоги санітарної служби до проведення оздоровлення дітей залишилися незмінними і їх треба виконувати всім закладам незалежно від форм власності.

Фахівці ГУ ДСНС в Запорізькій області надали роз’яснення щодо вимог по безпечному відпочинку дітей, підготовки матросів-рятівників, по перевірці акваторії дна прилеглого до оздоровчого закладу, надання інших послуг, з ким підтримувати зв'язок у разі непередбачених ситуацій.

Головні податкові інспектору ГУ ДФС у Запорізькій області проінформували учасників наради про зміни у Податковому Кодексі України, зробили детальний аналіз податкового законодавства.

Головний технічний інспектор праці облпрофради Микола Чос нагадав присутнім на нараді керівникам оздоровчих заходів про їхні обов'язки  по  безпечному відпочинку дітей.

Питання перевезення дітей на відпочинок в зворотному напрямку також було розглянуто на нараді.

Учасники наради мали можливість обмінятися досвідом роботи, поспілкуватися із запрошеними спеціалістами по напрямкам роботи, внести пропозиції щодо покращення їх взаємодії з дитячими оздоровчими закладами.

Спеціалісти облпрофради, галузевих профспілок перевірять у травні місяці готовність оздоровчих закладів до безпечного і якісного відпочинку дітей.

Перед керівниками дитячих оздоровчих закладів виступили і запропонували ознайомитись з  продуктами харчування представники організацій, які бажають співпрацювати в період оздоровчої кампанії з дитячими таборами.

Профспілки області разом із роботодавцями,  органами влади, власниками оздоровчих закладів докладуть максимум зусиль по забезпеченню якісного і безпечного відпочинку дітей у 2017 році та запрошують на відпочинок і оздоровлення дітей із інших регіонів України.

           

          Запорізька обласна рада профспілок