37507382

29 березня у рамках спільного засідання представників профспілкових організацій сфери освіти і науки відбулося урочисте підписання Угоди між управлінням освіти і науки облдержадміністрації та обкомом Профспілки працівників освіти і науки на 2017-2021 роки. Про це інформують в управлінні освіти у науки ОДА.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський означив стан справ щодо створення умов для забезпечення стабільного розвитку освітньої галузі, відзначивши у цьому аспекті різносторонню підтримку профспілкових організацій.

Щодо розвитку соціального партнерства, начальник управління освіти і науки зазначив, що у рамках дії Угоди управління освіти і науки обласної державної адміністрації своєчасно інформує обкомом Профспілки щодо нових нормативних документів, що стосуються трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти, органів управління освітою, навчальних закладів, зокрема: заробітної плати, форми і строків її виплати, умов і охорони праці, доплат, добових, заохочень, преміювання, виплати грошової винагороди, гарантій, компенсацій і пільг, навчального навантаження, тривалості робочого дня, відшкодування завданої працівникам шкоди, надання або приватизації житла.

Представники сторін Угоди брали участь у засіданнях своїх керівних органів при розгляді питань, які стосуються зайнятості, соціально-економічних і трудових правовідносин, оплати і охорони праці та захисту прав і інтересів працівників освіти.

Управлінням спільно з обкомом Профспілки проводиться Всеукраїнський громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці, обласні Спартакіади та Чемпіонати з волейболу серед педагогічних працівників закладів освіти Черкаської області, організовується оздоровлення працівників, їх дітей, учнівської та студентської молоді в літній період.

Голова обкому Профспілки Ольга Жалдак поінформувала присутніх про напрямки роботи організації щодо захисту інтересів працівників освітньої галузі.

Керівники осередків профспілкових організацій та органів управління освітою, навчальних закладів внесли свої пропозиції щодо галузевої угоди, а також доповіли про співпрацю в рамках Угоди на місцях.

112

Прес-служба ОДА