Об’єднання профспілок Харківської області провело нараду з організації літньої оздоровчої кампанії для дітей та підлітків. У нараді взяли участь заступник начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації – начальник відділу з  молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Козлова Л.М., керівник секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області Григор’єв В.В, представники Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Держпродспоживслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції.

У вступному слові Голова Об’єднання профспілок Харківської області Тесленко Сергій Анатолійович відмітив, що оздоровлення дітей завжди було пріоритетним напрямком у діяльності профспілок Харківської області. За останні два роки в фінансуванні дитячого оздоровлення значно збільшилась частка профспілкових коштів: у 2015 р. вона склала  29 млн. грн. (у 2,4 рази більше, ніж у 2014 р.), у 2016 р. – 32,3 млн. грн.. (на 3,3 млн. грн. більше, ніж у 2015р.). Підвищилась соціальна відповідальність роботодавців, які не залишили поза увагою процес оздоровлення дітей своїх працівників. Але літня оздоровча кампанія 2017 року, як і минулого року, проходитиме у складних умовах: відсутності дієвих заходів стимулювання власників позаміських дитячих закладів оздоровлення і відпочинку щодо їх якісного функціонування, підвищення вартості дитячої путівки при низької платоспроможності населення та зростання боргів із заробітної плати трудящих. Тому вирішення цих проблем потребує ініціативи і активної діяльності усіх учасників процесу організації оздоровлення та відпочинку дітей.

В обговоренні проблем, які стоять перед організаторами дитячого оздоровлення та відпочинку влітку 2017 року, взяли участь голови і заступники голів членських організацій ОПХО, профспілкових комітетів підприємств, організацій, установ Харківської області, представники територіальних громад, керівники дитячих позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.   На нараді були обговорені питання підготовки закладів оздоровлення та відпочинку до початку оздоровчого сезону і висловлені пропозиції зі створення умов для їх якісного функціонування. Розглядались питання залучення коштів альтернативних джерел, а також можливість оздоровлення юних мешканців Харківщини за межами області.

Наприкінці наради організатори літнього оздоровлення та відпочинку висловили думку, що незважаючи на важкі умови і складну ситуацію необхідно створити гідні умови для зміцнення здоров'я дітей та підлітків Харківської області, підняти якість і доступність послуг з їхнього оздоровлення та відпочинку та зберегти мережу позаміських закладів оздоровлення, які функціонують за організаційною та фінансовою підтримкою профспілок.

Літня оздоровча кампанія 2017 року на Харківщині розпочалась.

 

 

С.Матвійчук,

Головний спеціаліст відділу оргмасової роботи ОПХО