DSC02626

 

Обласна організація профспілки працівників поштового зв’язку Кіровоградської дирекції ПАТ «Украпошта» організувала пізнавальний і цікавий конкурс професійної майстерності серед найяскравішого представництва поштової родини - операторів, тих працівників, які перебувають на щоденній «передовій» поштової справи.

Голова обласної організації Ганна Герасимова назвала мету конкурсу – підвищення іміджу професійної діяльності, пропаганда безпечних і здорових умов праці, вироблення професійних якостей та підвищення культури обслуговування споживачів. І учасниці заходу переконали, що цієї мети вони досягають у щоденній праці. За словами Ганни Герасимової, професія оператора поштового зв’язку – складна й необхідна. Вона вимагає не тільки спеціальних знань, але й особливих рис характеру: уважності, терпіння, доброзичливості, витримки. Це професія тісного контакту з людиною – споживачем послуг. З яким настроєм залишать поштове відділення клієнти, залежить саме від операторів. Оформити поштові відправлення, надіслати переказ, бандероль чи посилку – не просто, якщо цьому навчитися. Значно важче весь день спілкуватися з людьми, які йдуть у поштове відділення зі своїми радощами і прикрощами. І саме тому усмішка, доброзичливий голос, стриманість, високий професіоналізм формують фундамент успішної роботи відділення поштового зв’язку, підприємства в цілому.

Привітав конкурсантів начальник Кіровоградської дирекції Сергій Протасов і заздалегідь назвав їх усіх переможцями, адже тут зібралися найкращі працівники, які не побоялися брати участь у конкурсі. Найголовніше для успішної роботи поштового зв’язку - це знання продуктів і якість обслуговування. Керівник дирекції підкреслив, що оператори можуть розраховувати на підтримку і вирішення їхніх проблем. Тому конкурс продовжився щирим спілкуванням. Сергій Протасов подякував обласній організації профспілки за організацію подібних заходів, за підтримку іміджу професій поштового зв’язку.

З вітальним словом до учасників конкурсу звернувся голова ФПО Максим Баланенко, який відзначив, що у поштовій галузі працюють не тільки професіонали з великої літери, а й гарні молоді жінки. «А загалом профспілки займаються не тільки відпочинком і конкурсами, але й вирішують питання соціального характеру. Наприклад, у засіданні Ради ФПУ, у якому брали участь міністри, Прем’єр-міністр, висунули їм ряд вимог. Одна з перемог профспілок – у результаті пікетування зупинене рішення НКРЕ щодо оплати транспортування газу. І профспілки домагатимуться не зупинення цього рішення, а його скасування». Максим Баланенко побажав поштовикам професійного росту і високих та стабільних зарплат.

Конкурс проходив у два етапи. Перший – візитівка: кожна учасниця презентувала себе та ЦОС, який представляє. І слід зазначити, що усі гарно справилися з цим завданням – талановито і щиро переконали журі у правильності вибору професії, були навіть представлення у поетичній формі. Он які таланти криються у зв’язківців! Другий етап був серйозніший і нагадував іспит. Конкурсанти демонстрували свої знання та вміння технології надання послуг, культури обслуговування споживачів та охорони праці.

Перше місце посіла Ірина Бровді, друге – Анастасія Гасанова і третє – Катерина Мосоловська.

 

Марія Іванова,
м.Кіровоград

 

DSC02623

 

1 DSC02632