018 11

 

За інформацією трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України стало відомо, що у четвер, 11-го травня, поруч з центральними прохідними ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» відбувся мітинг працівників підприємства, учасники якого виступили з вимогою невідкладного підвищення заробітної плати.

Після завершення мітингу учасники озвучили свої вимоги безпосередньо перед вищим керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Голова профкому ПМГУ Юрій Бобченко прокоментував ситуацію що склалася та зазначив, що заробітної плати працівникам підприємства, при нинішніх цінах на тарифи, не вистачає навіть на елементарні потреби. Та зазначив, що висунуті вимоги цілком справедливі враховуючи важку працю металургів, гірників та коксохіміків.

Відзначимо, що профком ПМГУ вже тривалий час веде переговори з адміністрацією підприємства з цього питання, доводячи необхідність підвищення зарплати на основі економічних аргументів з урахуванням показників роботи ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і рівня інфляції в країні. У профкомі висловлюють надію, що ці переговори завершаться належним результатом, а рішення про підвищення зарплати буде прийнято у найближчий час.

Джерело: http://pmguinfo.dp.ua/

 

В той же час, на офіційному сайті ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з’явилась заява керівництва підприємства з приводу мітингу  працівників:

 

«ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» поважає право працівників підприємства на публічне висловлення своєї точки зору. Керівництво ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» вживає всіх можливих заходів, щоб надати своїм працівникам максимальну підтримку в непростий для металургійної галузі та України період змін.

За результатами мітингу Керуючий комітет ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» отримав перелік вимог працівників, більшість з яких стосуються підвищення рівня заробітної плати та поліпшення умов праці. Серед мітингувальників визначено 12 осіб, з якими адміністрація має намір вести переговорний процес. Також будуть проводитися переговори спільно з лідерами профспілкових організацій.

В даний момент підприємство працює в штатному режимі, всі виробничі операції - стабільні. До 19 травня 2017 року адміністрація ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» має намір узгодити з профспілковими організаціями новий Колективний договір підприємства, в якому буде затверджена нова система оплати праці. Також буде прийнято рішення про рівень підвищення заробітної плати про що буде повідомлено в ході конференції трудового колективу 26 травня 2017 р. На підприємстві з початку 2017 р проводиться робота з впровадження нової грейдової системи оплати праці, яка буде більш ґрунтовно враховувати інтереси всіх працівників ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

 

Джерело: http://ukraine.arcelormittal.com/index.php?id=10&pr=506

 

Посилання на інтерв’ю голови профкому ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юрієм БОБЧЕНКО: http://rudana.com.ua/misto/protestnyy-tyzhden

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав

апарату ФПУ