Изображение 232

 

18 травня Пленум ЦК Профспілки працівників лісового господарства України ухвалив постанову, якою виконання Галузевої угоди і колективних договорів у минулому році було визнано незадовільним.

 

У доповіді голови Профспілки працівників лісового господарства України Степана Кривов’язого було проаналізовано ситуацію в лісогосподарській галузі через відсутність фінансування, а також названо можливі шляхи по забезпеченню діяльності та розвитку галузі.

Під час виступів голів обласних організацій профспілки йшлося про те, що окремі підприємства мають низький рівень заробітної плати, порушуються терміни виплати заробітної плати, багато працівників вимушені йти у відпустки без збереження зарплати, працювати за скороченим робочим тижнем та днем, не в повній мірі використано поліпшення умов та охорони праці.

У Постанові з цього питання зазначено про необхідність активізації роботи з Мінагрополітики України, як головним розпорядником бюджетних коштів та з Мінфіном України, щодо негайного відновлення фінансування лісогосподарських заходів на 2017 рік, здійснивши перерозподіл бюджетних коштів в межах головного розпорядника, як це передбачено ст. 18 Прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік», та забезпечити постійний контроль за фінансовим станом підпорядкованих підприємств, зокрема південного регіону.

Визнано необхідним внесення відповідних змін в законодавчі та нормативно – правові акти, для забезпечення бюджетного фінансування галузі.

У роботі Пленуму взяв участь та виступив заступник Голови ФПУ Євген Драпятий.

 

Изображение 212

 

Інформація про ситуацію в лісогосподарській галузі через відсутність фінансування додається.

 

 Изображение 216

 

Изображение 197

 

Изображение 194

 

Изображение 219

 

Прес-центр ФПУ