P1150054

Обласна організація профспілки працівників культури (голова Наталія Товтин) з метою забезпечення соціально-економічного захисту спілчан проводить моніторинг встановлення і виплати доплат і надбавок працівникам закладів культури Закарпаття з місцевих бюджетів. Про це йшлося на засіданні президії облорганізації профспілки, яке відбулося у місті Хуст.

Як інформувала членів президії та голів міськрайонних профспілкових організацій голова обласної профорганізації Наталія Товтин, в цілому ряді міст і районів мають місце факти порушень нормативних документів щодо виплати доплат і надбавок. До прикладу, в бюджеті Хустського району на 2017 рік надбавка за особливі умови праці для бібліотечних працівників встановлена на рівні 15% при передбаченому законодавством граничному розмірі 50% посадового окладу. Враховуючи ситуацію, що склалася на місцях, обласна галузева профспілка звертатиметься до керівників районів і міст щодо вишукання можливостей перегляду і забезпечення цих виплат у повному обсязі.

На засіданні президії також розглянуто питання: про підготовку до літнього оздоровлення дітей працівників галузі, проведення у червні V обласної спартакіади працівників закладів та установ культури і традиційного турніру з міні-футболу серед журналістських команд засобів масової інформації до Дня журналіста, організатором яких є обласна профспілка працівників культури.

Активну участь в обговоренні питань, які розглядалися, взяли члени президії облорганізації профспілки Леонтій Ленарт, Ольга Стадник, Вікторія Гойс-Шайбакова, Василь Зубрицький, Ірина Власик, Василь Вовчок та інші.

В рамках культурної програми профспілкові активісти галузі здійснили екскурсію у Долину нарцисів поблизу міста Хуст.

На фото:

- веде засідання президії голова облорганізації профспілки працівників культури Наталія Товтин;

P1150056

P1150064

- в обговоренні питання виступає член президії Вікторія Гойс-Шайбакова;

- група профспілкових активістів на екскурсії у Долині нарцисів.

Фото автора

Серігй Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради