23 травня п.р. заступник Голови Об'єднання профспілок Харківської області Волков С.Г. взяв участь у селекторної наради під керівництвом заступника голови облдержадміністрації М.Є.Черняка, де обговорювалися питання рівня оплати праці працівників області та легалізація трудових відносин.

http://kharkivoda.gov.ua/content/documents/868/86720/thumb-newsDocument-564x376-d203.jpg

За повідомленням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ю.І. Шпараги, у І кварталі 2017 року середня заробітна плата штатних працівників області склала 5554 грн. та зросла на 38% порівняно з відповідним періодом минулого року. Найвищий рівень оплати праці - у працівників сфер інформації та телекомунікацій (13,5 тис. грн), а також фінансової та страхової діяльності (8 тис. грн), найвищий темп росту зафіксовано у галузі освіти - у січні-березні 2017 року він склав 158%.

У промисловому комплексі області, де зайнято понад 150 тис. працівників, середньомісячна заробітна плата зросла на 30% і склала 5918 грн.

Під час селекторної наради заступник голови облдержадміністрації М.Є. Черняк особливу увагу приділив підприємствам та організаціям сільського господарства. При тому, що в галузі один з найвищих темп зростання заробітної плати, рівень оплати праці працівників залишається значно нижчим, чим в цілому по області і наразі складає 4320 грн. «Це особливо актуально в галузі сільського господарства у літній період, коли наймаються сезонні працівники, які здебільшого працюють нелегально, - зауважив Михайло Черняк. - Детінізація заробітної плати - надзвичайно важлива задача для органів влади, адже це наповнення бюджету, виконання соціальних програм, надходження до Пенсійного фонду.

За результатами селекторної наради прийнято протокольне доручення.

Н. Гриценко,

заввідділом ОПХО