DSC 0010

 

26 травня 2017 року під час перебування у Харківській області Голова ФПУ Г.В. Осовий ознайомився з роботою ДП «Завод ім. Малишева» та КП «Міськелектротранссірвіс», а також зустрівся з профспілковим активом цих підприємств.

Голова ФПУ проінформував представників трудових колективів щодо позиції ФПУ з основних соціально-економічних питань, а саме мотивації праці. «Запровадження мінімальної зарплати на рівні 3200 грн. – тільки перший крок до корінного реформування системи оплати праці, основне завдання якої - справедливий розподіл результатів праці. Вже на червень ми будемо готові представити своє бачення і свою позицію, як перейти від реформи мінімальної зарплати до більш значущих змін у системі оплати праці», – зазначив Г.Осовий.

Також Голова ФПУ відмітив, що на сьогодні питання номер один - це не тільки залучення інвестицій до вітчизняної економіки, а й залучення кваліфікованих працівників і спеціалістів. Аналіз показує, що нині в підготовці кадрів відбувається зміна пріоритетів у бік гуманітарних професій, а не виробничих. Це призводить до браку кваліфікованих кадрів у виробництві. До того ж, рівень цієї кваліфіка­ції далеко не завжди відповідає рівню самого виробництва та вимогам часу.

Під час зустрічі не залишилися без уваги питання прийняття Трудового Кодексу України, забезпечення належних й безпечних умов праці, відновлення Списків 1 і 2, що дають право на достроковий вихід на пенсію, а також запровадження пенсійної реформи.

 

DSC 1076

 

DSC 1047

 

DSC 0067

 

DSC 0061

 

DSC 0086

 

DSC 0101

 

ОПХО