foto

 

Запорізькою обласною радою професійних спілок спільно із Запорізькою обласною державною адміністрацією та Офісом з підтримки впровадження децентралізаційної реформи у Запорізькій області проведено засідання „круглого столу” з питання „Реформування місцевого самоврядування у Запорізькій області, децентралізація в дії”.

 

Профспілковий актив області та представники Запорізької обласної державної адміністрації: Бойко З.М., заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, і Пасько О.А., заступник начальника відділу Управляння архітектури та мостобудування облдержадміністрації та     Свистун О.І., керівник Офісу з підтримки впровадження децентралізаційної реформи у Запорізькій області заслухали та обговорили питання здійснення адміністративної реформи в органах місцевого самоврядування, та проведення децентралізації, подальші дії з проведення реформи місцевого самоврядування в області та сприяння співпраці утворених територіальних громад з Європейськими партнерами.

На засідання „круглого столу” відбулася відверта розмова з питань створення територіальних громад та формування взаємних відносин між керівництвом громад, організаціями професійних спілок та роботодавцями, які діють в цих громадах. Продовження розпочатої розмови, зокрема, стосовно соціального партнерства, відбудеться на черговому семінарі – нараді з участю керівників створених об'єднаних територіальних громад області.

При підведенні підсумків засідання „круглого столу” Голова Запорізької обласної ради професійних спілок Сластьон В. М. акцентував увагу на необхідності збереження напрацьованого досвіду профспілкової роботи первинних галузевих профорганізацій, створення сприятливих умов щодо соціально-економічного захисту, прав та інтересів членів профспілок, що є жителями цих громад. Усі побажання та пропозиції, які прозвучали у ході засідання „круглого столу” будуть узагальнені та обговорені на засіданні Президії Облпрофради з прийняттям відповідних рішень.

Запорізька обласна рада професійних спілок