DSC 0234

 

Запорізька обласна рада профспілок співпрацює з 37 дитячими закладами  оздоровлення та відпочинку і опікується їх підготовкою до проведення оздоровчої кампанії. У взаємодії з роботодавцями, органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, власниками оздоровчих закладів забезпечується організація повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей.

Відповідно до постанови Президії Запорізької обласної ради профспілок "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року" фахівцями облпрофради разом із технічними інспекторами праці облпрофради і галузевих профспілок з 22.05 по 31.05.2017р.  перевірені дитячі оздоровчі заклади з питань організації безпечного відпочинку і організації дозвілля дітей та підлітків.

         Зауваження і пропозиції членів комісії, галузевих профспілок були усунені невідкладно і в повному обсязі, що в певній мірі сприяло залученню дітей на відпочинок профспілковими організаціями області.

У Якимівському районі смт Кирилівка на високому рівні підготувались до прийому дітей оздоровчі заклади "Зміна" – директор Владислав Чеботарьов, "Юність" – директор Олександр Кочерга, "Салют" – директор Євгенія Кузнєцова, "Чайка" – директор Тетяна Дудка.

По місту Приморськ готові до прийому дітей дитячі оздоровчі заклади "Юбилейный" – директор Валентина Симоненко, ім. Гагаріна (директор Олександр Чейлитко), який святкуватиме 50-річчя з дня його відкриття.

         По місту Бердянськ якісно підготовлені дитячі оздоровчі заклади "Красная гвоздика" – директор Тетяна Михайленко, "Райский уголок" – директор Олена Бакай, "Криворізький Гірник" – директор Леонід Старовойтов. У всіх закладах створені всі умови для безпечного і повноцінного відпочинку і оздоровлення дітей.

         На березі р. Дніпро підготовлені і прийняли на відпочинок дітей табори "Спутник" ПАТ "Запоріжсталь" – директор Ольга Архипова, "Маяк" – директор Андрій Задорожний, "Юний локомотивець" Запорізького електровозоремонтного заводу.

У всіх  таборах в  приміщеннях зроблені ремонти, придбані необхідні матеріали і обладнання . Території пляжів обладнані тіньовими навісами, душевими кабінами. Під час купання дітей за ними стежать і навчають плавати матроси-рятівники, фізруки, вожаті, а також постійно знаходиться медична сестра, лікар.

На підготовку закладів до прийому дітей використано більш як 12 млн. грн. Левова частина коштів використана на поліпшення побутових умов перебування дітей на відпочинку.

На професійному рівні у кожному оздоровчому закладі заздалегідь  підготовлені розважальні і пізнавальні програми для дітей. У творчих колективах, гуртках по інтересам, спортивних секціях діти мають змогу опанувати безліч корисних навичок, прийняти участь у різноманітних конкурсах, змаганнях, фестивалях, майстер-класах.

Велику увагу щодо організації оздоровлення дітей членів профспілок приділяють обласні організації профспілок працівників металургійної і гірничодобувної промисловості – голова Валерій Сєдов, освіти і науки – голова Надія Гринь, електротехнічної промисловості – голова Едуард Земка, АПК – голова Людмила Отращенко, профспілкові комітети ПАТ "Мотор Січ" – голова Михайло Труш, ПАТ "Запоріжсталь" – голова Леонід Анісімов та інші.

Сторони соціального діалогу, Запорізька облдержадміністрація, Запорізька обласна рада, Запорізька обласна федерація роботодавців органи місцевого самоврядування, обласна рада профспілок, профспілкові комітети підприємств і організацій постійно контролюють хід проведення оздоровчої кампанії і роблять все можливе для якісного і безпечного відпочинку дітей і підлітків.

Станом на 6 червня 2017р. в оздоровчі табори Запорізької області заїхали на відпочинок і оздоровлення біля 4 тис. дітей та підлітків.

Запрошуємо на відпочинок всіх бажаючих. 

    

                                                                       Запорізька обласна рада профспілок

 

DSC 6859