ХНМУ 01.06

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей прекрасне свято дітей, батьків та всього суспільства. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

Зробити дитинство дітей, які зростають у родинах працівників закладів охорони здоров’я одним з найголовніших обов'язків галузевої Профспілки.

Цього року напередодні свята першого червня за підтримки галузевої Профспілки було проведено багато різноманітних заходів для малечі.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей свято для маленьких пацієнтів відбулося у КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1». Участь у заході взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Черняк М.Є., в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Сіроштан Г.М., голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України Благовещенська А.В.

Гості святкового заходу побажали маленьким пацієнтам лікарні скорішого одужання, миру та злагоди. А особливі слова щирої вдячності були висловлені співробітникам лікарні, адже вони як ніхто знають, що таке рятувати дітей, що таке бути відданими своїй справі 365 днів на рік. Було зазначено, що обласна державна адміністрація буде підтримувати цю унікальну установу та створювати всі умови для одужання маленьких пацієнтів.

Головний лікар закладу Піотковська О.В. продемонструвала комп'ютерний томограф, який був відремонтований і нещодавно поновлений в експлуатації. Крім того, гості побували в реконструйованих відділеннях: пульмологічному, інфекційно-боксованому та хірургічному.

Для маленьких пацієнтів лікарні були запрошені аніматори, які додали веселого настрою.

Профспілковий комітет ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т.Малої НАМН України» організував щорічну виставку-конкурс дитячих робіт декоративно-прикладного мистецтва (малюнки, аплікації, вироби з глини, дерева, паперу, бісеру та інш.). В конкурсі прийняло участь понад 40 дітей працівників інституту, на розсуд глядачів було представлено майже 70 робіт. Переможці та учасники конкурсу отримали від профспілкового комітету закладу солодкі подарунки.

Святковий концерт «Любі діти України» маленьким глядачам подарував профспілковий комітет співробітників Харківського національного медичного університету. Саме діти працівників та викладачів університету стали виконавцями і пісень, і хореографічних постановок. Також для участі у концерті були запрошені колективи дитячої творчості м.Харкова. Традиційною також стала виставка дитячих робіт та малюнків. Святкового настрою дітям додали подарунки та солодощі, а активні учасники концерту були ще відзначені подяками від профспілкового комітету. У глядацькій залі гучними оплесками маленьких виконавців вітали батьки, бабусі й дідусі, студенти та співробітники університету.

Найбільша мрія кожної родини – бачити своїх дітей здоровими. З метою виховування любові до фізкультури та спорту, розвитку організованості та самостійності, виховування у дітей почуття дружби, колективізму та взаємовиручки Обласним комітетом галузевої Профспілки для дітей спілчан на спортивному майданчику коледжу Національного фармацевтичного університету було проведено спортивне свято «Веселі старти».

Свято урочисто розпочалося з привітання заступника голови Обласного комітету Т.Б. Пустовойт та директора коледжу Прокопенко Т.С., які звернулися з поздоровлення не тільки до юних спортсменів, а й до їх батьків, побажали усім спортивного успіху та здоров’я.

Учасниками веселих естафет стали 50 дітей працівників закладів охорони здоровʼя м. Харкова. Цілі родини прийшли підтримати учасників змагань, які продемонстрували не лише швидкість і спритність, а й навички командної боротьби. В залі панували справжній спортивний азарт та жвава підтримка вболівальників.

Наприкінці змагань усі діти пройшли круг пошани та отримали від Обласного комітету подарунки. Щиро бажаємо нашим дітям здоров’я, успіхів та щасливої долі в мирній незалежній Україні!

ОДКЛ 1 01.06-5

Т.Б. Пустовойт,