1465828861 oblenergo

 

12 червня на рахунки ПАТ «Черкасиобленерго» мав надійти 24-мільйонний транш на погашення боргу від ПАТ «Азот» – кошти повинні були забезпечити виплату заробітних плат майже 4000 енергетикам Черкащини, які не отримують грошей уже півроку. На жаль, попри гарантовану сплату частини боргу, транш не відбувся.

Крім того, досі не прийнято постанову КМУ «Про затвердження Порядку фінансування екологічної броні електропостачання при несплаті або неповній оплаті за спожиту електроенергію споживачам». Документ підготували в НКРЕКП за результатами чисельних мітингів працівників, профспілкового активу. Порядок дозволить не допустити повторення ситуації, коли через борги споживача багатотисячний колектив енергопостачальної компанії упродовж півроку не отримує заробітну плату й вимушений ініціювати трудовий арбітраж.

Усі структурні підрозділі ПАТ «Черкасиобленерго» з травня знаходяться у вимушеному страйку, страждає енергетична безпека цілого регіону та сім’ї тисяч працівників.

Колектив ПАТ «Черкасиобленерго» за активних дій та участі у вирішенні проблеми на підприємстві Голови Федерації профспілок Черкаської області Петра Шевченка отримав підтримку представника ФПУ у Парламенті, народного депутата Сергія Капліна. Об'єднавши зусилля наступного тижня вони разом йдуть до кабінетів профільних чиновників вимагати термінового та повного погашення заборгованості перед енергетиками та прийняття необхідних законодавчих актів.

 

Федерація профспілок Черкаської області