Изображение 10103

 

Про необхідність посилення взаємодії профспілок Дніпропетровщини із законодавцями йшла мова під час зустрічі профактиву області з народним депутатом України Максимом Курячим, яка відбулася в Будинку профспілок 26 червня.

 

         Відкриваючи зустріч, голова облпрофоб’єднання Віталій Дубіль привітав учасників заходу з Днем Конституції та акцентував увагу на необхідності подальшого розвитку демократичних засад та громадянського суспільства, посилення ролі профспілок у суспільному житті. Він, зокрема, навів конкретні приклади співпраці з народними обранцями від Дніпропетровщини у вирішенні проблем, які турбують трудові колективи, членів профспілок та всіх громадян. Так, йшлося про спільні дії стосовно прийнятого на початку червня закону про продовження на два роки дії експортного мита на металобрухт, що дозволить стабілізувати роботу вітчизняних металургійних підприємств та забезпечити зайнятість їхніх працівників. Особливо була відзначена роль у цій справі народних депутатів України Віктора Галасюка, Максима Курячого, Івана Куліченка, Тетяни Ричкової та інших.

         В.Дубіль наголосив також, що профспілки області плідно працюють з парламентарями у питаннях реформування системи охорони здоров’я, соціального страхування, пенсійного забезпечення.

 

Изображение 10049

 

         Народний депутат М.Курячий подякував в свою чергу профспілкам за їхню активну та безкомпромісну позицію з багатьох найгостріших соціально-економічних проблем. Він розповів про основні напрямки роботи парламентаріїв, зазначивши, зокрема, що представники області у Верховній Раді намагаються якнайповніше виконувати накази своїх виборців, сприяти діяльності підприємств всіх галузей економіки. У цій роботі доводиться долати значний тиск з боку лобістських, тіньових структур, які дбають насамперед не про державні, а про своїх вузько корисні інтереси . Так було і зі згаданим вище законом про металобрухт, проти прийняття якого виступили не тільки вітчизняні, але і закордонні лобісти дуже дохідного «металевого» бізнесу. Але здорові сили в парламенті (260 голосів!) все ж подолали цей спротив.

Особисто М.Курячий опікується долею «Південмашу», який, на жаль, переживає зараз не найкращі часи. Саме завдяки активності М.Курячого парламент прийняв вже кілька важливих рішень щодо підтримки цього провідного підприємства ракетно-космічної галузі.

         М.Курячий вислухав пропозиції учасників зустрічі, зокрема, щодо необхідності посилення законодавчої підтримки вітчизняного товаровиробника, вирішення проблем пенсійного забезпечення культпрацівників та ін., а також відповів на численні запитання.

         Народний депутат України вручив Почесні грамоти Верховної Ради України керівникам обласних галузевих профорганізацій - Л.Валевській (медики), В.Шевченку (металурги), Є.Бусурулову (енергетики), З.Бедрінець (держустанови), В.Васильєву («Космомаш» - «Південмаш»), а також голові Федерації організацій роботодавців області В.Сергєєву та голові комісії з реорганізації облвідділення Фонду соцстраху з ТВП Б.Мазуру.

 

Изображение 10092

 

                В.Коврига,

зав.прес-центром

Дніпропетровського облпрофоб’єднання