IMG 7531

 

Днями в Дніпропетровському Будинку профспілок   відбулася зустріч членів президії облпрофоб’єднання з керівником українсько-німецького проекту з вдосконалення соціального діалогу, представником Освітнього центру економіки (ФРН) доктором Г.Циммерманом, керівником обласної тристоронньої соціально-економічної ради, головою Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини В.Сергєєвим та заступником директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ю.Петренко.


         В ході розмови йшлося про особливості реалізації згаданого проекту міжнародного співробітництва, спрямованого на поліпшення взаємодії об’єднань роботодавців, профспілок і влади задля соціально-економічного розвитку України в цілому і Придніпровського промислового регіону, до якого є велика зацікавленість німецького бізнесу.

         Голова облпрофцентру В.Дубіль, його заступник Ю.Чернов та голова обкому профспілки освітян Г.Бєлікова розповіли гостям про діяльність профспілок області по соціально-економічному захисту трудящих, розвитку соціального партнерства. Саме профспілки для поліпшення соціального діалогу свого часу сприяли створенню галузевих організацій роботодавців. Багато робиться в області і в реалізації Генеральної і галузевих угод, регіональної угоди та колдоговорів на підприємствах, а також в ході розпочатої зараз децентралізації влади.

         За словами В.Сергєєва, на Дніпропетровщині вже більше двох десятиріч ефективно працює система соціального діалогу, діє обласна соціально-економічна рада, що дозволяє вирішувати нагальні питання цивілізовано, за столом переговорів. Зокрема, що стосується збереження та розвитку трудового потенціалу, поліпшення та фінансування професійно-технічної освіти. До речі, останнє є одним з головних напрямків угоди про співпрацю. Доктор Г.Циммерман з цього приводу зазначив, що вона спрямована на зростання економіки України, а це неможливо без модернізації виробництва та підвищення кваліфікації кадрів, об’єднання зусиль роботодавців і профспілок.

         Велике враження на німецького гостя справило, зокрема, знайомство з досвідом соціального партнерства на Дніпропетровському комбінаті харчових концентратів, який спільно презентували голова правління підприємства і одночасно керівник облорганізації роботодавців «Дніпрохарчопром» О.Ковров та голова обкому харчової промисловості профспілок працівників АПК С.Тіницька.

         Саме такі напрацювання, зазначив Г.Циммерман, повинні стати надбанням інших, що дозволить створити в Україні таку ж достатньо ефективну систему соціального діалогу, яка вже ось понад сторіччя діє у Німеччині. Дуже важливо при цьому, що об’єднання роботодавців і профспілки його країни за ці роки здобули значну вагу в суспільстві і влада вимушена рахуватися з їх думкою в процесі прийняття всіх соціально значущих рішень.

         Цього ж, зазначив у ході зустрічі голова облпрофцентру В.Дубіль, прагнуть і профспілки Дніпропетровщини.

 

 IMG 7525

                            Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання