Изображение 123

 

Свідченням високого рівня соціального діалогу у галузі культури стали змістовні, відверті, а інколи навіть емоційні виступи на Пленумі ЦК Профспілки працівників культури України 6 жовтня у Києві міністра культури України Євгена Нищука, високопосадовців Міністерств молоді та спорту України, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Держкомтелерадіо, Фонду соціального страхування, ПАТ «Укрпрофтур» та ін.

 

Основне питання, що розглядалося, є вкрай актуальним та стосувалося подальшого розвитку галузей культури і захисту трудових прав спілчан в умовах децентралізації влади.

У своїй доповіді Голова Профспілки Людмила Перелигіна зазначила, що саме завдяки дієвій і конструктивній співпраці із соціальними партнерами у звітному періоді протягом останнього року вдалося досягти помітних результатів у вирішенні соціальних питань працівників культури, телебачення і радіомовлення, фізичної культури і спорту, інформаційної та видавничої сфери.

Зокрема, спільними зусиллями профорганізацій всіх рівнів разом з Мінкультури відстояні права на пенсію за вислугу років для артистів театрально-концертних та інших видовищних закладів і колективів. У пенсійному законопроекті ця категорія працюючих лишилася єдиною, для кого збережено пенсію за вислугу років.

 

Изображение 266

 

Пропозиція Профспілки щодо збереження такої пільги для таких категорій працюючих як спортсмени – заслужені майстри спорту, а також майстрам спорту міжнародного класу – членам збірних команд, на жаль, не була ухвалена. Відповідні звернення неодноразово спрямовувались до Уряду, Мінсоцполітики, Верховної Ради України. Тож, Профспілка залишає за собою право разом з Міністерством молоді та спорту України послідовно та наполегливо відстоювати позицію щодо збереження права на пенсію за вислугу років для цих працівників сфери фізичної культури та спорту.

У постанові Пленуму намічено низку заходів по захисту прав працівників, збереженню закладів культури, спортивних організацій, засобів масової інформації в умовах глобальних державних реформ. Поставлені завдання ЦК Профспілки, її територіальним організаціям розробити комплекс заходів задля подальшого розвитку галузей культури та недопущення скорочення працівників, або знищення закладів культури умовах проведення реформ.

 

Изображение 202

 

За плідну співпрацю членів Профспілки культури подякували голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, Президент ПАТ «Укрпрофтур» Сергій Стрілець та ін. Соціальних партнерів та профспілкових активістів було відзначено «Подяками».

Пленум також розглянув низку інших важливих питань профспілкового руху.

У його роботі взяв участь та виступив заступник голови ФПУ Євген Драпятий.

 

Изображение 171


 Изображение 053

 

Изображение 016

 

Изображение 131

 

Изображение 162

 

Изображение 194

Прес-центр ФПУ