IMGP8230

 

 

 

12 жовтня відбулося засідання Ради ФПО з порядком денним «Про роботу членських організацій області щодо соціально-економічного захисту членів профспілок» за участі голови ФПУ Осового Г.В.

У роботі профспілкового зібрання взяли участь заступники голів області державної адміністрації Овчаренко С.М. та ради Гайович В.Р., радник голови об’єднання роботодавців області Драченко В.М., директор Черкаського обласного центру зайнятості Дендемарченко Г.Г., начальник Головного управління ПФУ Зінник С.М., начальник управління Держпраці Лазарєва О.М., заступник начальника відділення ГУДФС в Черкаській області Лушников В.Л., заступник начальника відділення національної служби посередництва й примирення  в Черкаській області Петренко О.І., заступник начальника ГУ статистики у Черкаській обл. Януш Л.В., заступник начальника управління Виконавчої дирекції ФСС України в Черкаській обл. Момот Р.В.

Голова ФПО Шевченко П.В. у своїй доповіді надав аналіз діяльності профспілкових організацій області з питань відстоювання інтересів та прав членів профспілок в поточному році.

Участь профспілок області в роботі дорадчих органів, комісіях при органах виконавчої влади, головних управлінь Пенсійного Фонду, Держпраці, громадській раді ДФС  дозволила збільшити кількість застрахованих в поточному році на 11 429 осіб та рівня середньої заробітної плати з 5055 грн. в січні до 6060 грн. в середині поточного року.А надходження до фонду обласного бюджету станом на 1.09.2017 р. досягли 2 млрд. грн.

Профспілкові організації області долучилися до вирішення проблем виплати заробітної плати працівникам ПАТ «Азот» та ПАТ «Черкасиобленерго».

Профспілки вирішили питання надання державної субвенції працівникам бюджетної сфери та закладам профтехосвіти, на компенсацію різниці вартості пільгових пасажирських перевезень. Представники профспілок області взяли участь в розслідуванні 71 нещасного випадку на виробництві ( 12 з них зі смертельним наслідком), що забезпечило компенсацію втрат працездатності працівникам чи родині внаслідок втрати годувальника.

Представники підприємств  (директор групи компаній «Венето» Згіблов О.Г.), навчальних закладів профтехосвіти (заступник голови профкому Черкаського професійного ліцею Куліш Ю.В.) привернули увагу щодо критичного стану підготовки та закріплення фахівців на виробництві. Підприємства області відчувають кадровий голод – є робочі місця з рівнем заробітної плати значно вищим середньої зарплати в Україні, а фахівців не вистачає. На часі запровадження територіальних програм підготовки та працевлаштування кадрів за потребами ринку праці. Тому профспілками запропоновано розглянути питання кадрової кризи на засіданні регіональної трьохсторонньої економічної ради.

Виступаючі на Раді наголошували на необхідності проведення реформ в Україні, які поліпшуватимуть життя українців та забезпечуватимуть розвиток промисловості, прийняття цивілізованого Трудового Кодексу.

Голова ФПУ Осовий Г.В. поінформував про позицію ФПУ з актуальних питань сьогодення, проведення перемовин на рівні Уряду, Парламенту, підготовку до акції профспілок в листопаді поточного року, підписання Генеральної угоди на новий термін.

За результатами обговорення прийнята відповідна Постанова.

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

IMGP8238

 

IMGP8220

 

 

 

IMGP8225

 

IMGP8202