MG 9815

 

28 листопада відбувся мітинг працівників лісогосподарських підприємств Чернігівщини. Профспілкові організації державних лісових господарств вивели під стіни Чернігівської обласної ради близько п’ятсот своїх працівників. Головна вимога мітингарів – звернення голів обласної ради та обласної державної адміністрації до Уряду.

Лісівники вимагають, аби Кабмін скасував скандальну постанову від 15 листопада 2017 року «Щодо схвалення Стратегії реформування лісового господарства». На переконання експертів, згадане урядове рішення призведе до знищення лісової галузі.

 

MG 9900

 

У мітингу також взяв участь голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко, який висловив глибоку стурбованість подальшою долею працівників підприємств, нехтуванням їх конституційних прав та виголосив одностайну позицію щодо збереження цілісності лісогосподарської галузі, наголосивши, що профспілки виступають категорично проти передачі лісів у концесію. «Це може спричинити масову вирубку лісу! Такі ідеї породжуються від бажання приватизувати українські ліси. І це прямо суперечить процесу децентралізації – усі зароблені кошти будуть йти в центр, а місцеві бюджети залишаться ні з чим, адже лісгоспи є успішними і прибутковими» – наголосив Ігор Іванович.

Окрім того голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Москаленко І.І. особисто звернувся до голови обласної ради Вдовенко І. С. та депутатського корпусу з проханням підтримати профспілку лісового господарства і прийняти на найближчій сесії обласної ради звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування відповідної постанови.

 

MG 9753

 

Голова ФПО зазначив, що усі галузеві профспілки, які входять в Федерацію професійних спілок України солідарно підтримують Профспілку працівників лісового господарства щодо скасування ганебної постанови Кабінету Міністрів. У випадку неприйняття вимог лісівники залишають за собою право на проведення акцій громадської непокори.

 

MG 9865

 

MG 9815

 

Людмила Ніценко

головний технічний інспектор праці Федерації профспілкових організацій Чернігівської області