P1630350

 

Федерація профспілок Вінницької області 8 лютого провела круглий стіл з порядком денним: Громадський контроль та державний нагляд – гарантія забезпечення прав і захисту працюючих.

Відкрив та вів круглий стіл Микола Колесник - Голова Федерації профспілок області.

В круглому столі взяли участь: Володимир Марунько - начальник Управління Держпраці у Вінницькій області; Михайло Олійник - начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області; Олена Корчака - начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області; Богдан Мусієнко - в.о. начальника відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій   області; керівники членських організацій Федерації профспілок області; голови первинних профспілкових організацій, фахівці профспілкових організацій.

 

P1630345

 

В ході зустрічі учасники круглого столу Громадський контроль та державний нагляд - гарантія забезпечення прав і захисту працюючих, відзначали наявність у сфері трудових відносин численних порушень соціально-економічних і трудових прав найманих працівників з боку роботодавців, які призводять до посилення соціальної напруги та поширення протестних настроїв в трудових колективах.

Переважну більшість порушень норм законодавства про працю складають порушення з оплати праці, зміни істотних умов праці, надання часу для відпочинку, робочого часу, звільнення та переведення працівників.

Учасники круглого столу вважають за необхідне підвищення ефективності громадського контролю та посилення державного нагляду за додержанням законодавства про працю з метою забезпечення трудових, соціально-економічних прав працюючих, недопущення та відновлення порушених прав.

За результатами круглого столу були прийняті Рекомендації.

 

P1630358

 

P1630357

 

Федерація профспілок Вінницької області