IMG 3691

 

Відбулася ІІІ-я звітно-виборна конференція Об'єднання профспілок Львівщини.

 

В її роботі взяли участь і виступили голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, від соціальних партнерів - голова Львівської обласної організації об'єднань роботодавців Іван Ривак, заступник голови облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончак, заступник голови обласної Ради депутатів Володимир Гірняк, представники Головного управління Держпраці у Львівській області, Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування, Центру зайнятості, з якими співпрацює Профспілка, вирішуючи соціальні питання своїх спілчан. А їх немало.

 

IMG 3678

 

За звітний період зареєстровано і були у провадженні 142 трудові спори, 240 тисяч осіб працевлаштовано, у судах області і Львова представлено у 706 справах, поновлено на роботі за участю профспілкових юристів і на підставі судових рішень 287 членів профспілки, на їх користь стягнуто 2 млн. 65 тис. грн. Понад 313-тисячний загін спілчан Львівщини представляли 236 делегатів із 256 обраних. На цьому етапному заході, який визначив лідера, керівні органи та магістральні напрямки роботи професійної громадської організації, зі стрижневою доповіддю і звітом за 5-ти річну роботу виступив голова Об'єднання профспілок Львівщини Роман Дацько. Це було одне з 9-ти питань порядку денного, в межах якого також звітували голови Ревізійної та Мандатної комісій.

 

IMG 3745

 

         В обговоренні доповідей взяли участь голови обласних галузевих профспілок: нафтогазової промисловості - Михайло Драбчук, будівельників - Марія Карвацька, працівників соціальної сфери - Марія Гнатів, Академії наук - Тарас Яницький, заступник голови обласної організації профспілки працівників освіти і науки Мар'ян Калин, регіональної профспілки працівників геології Данило Шарун, голова профкому шахти «Межирічанська» Андрій Паска та інші. За звітний період ОПЛ поповнило 5 нових організацій.

У виступах профлідерів звучала головна вимога: щоб дії профспілок були солідарні, сміливі, результативні. Визначили основні тактичні та стратегічні завдання Об'єднання профспілок Львівщини, серед яких: відстояти за участі ФПУ демократичний закон про страйки, преференції угод і колдоговорів - лише для членів профспілки, налагодження внутріспілкової фінансової дисципліни щодо відрахування профвнесків, відстояти профспілкове майно, налагодити партнерську співпрацю й укласти угоди з ОТГ, контроль за такими життєво важливими реформами в державі, як реформа охорони здоров’я, освіти, комунальні платежі, створення для цього експертних груп з числа профспілкових юристів та профспілкових активістів, створити резервний солідарний фонд зарплати, з якого допомагати тим, кому тривало заборгували підприємства.

 

IMG 3835

 

         Прийнято 7 резолюцій та заяв, обрано керівні органи ОПЛ.

Відкритим голосуванням (два голоси – проти, два - утрималися) на третю каденцію обрано Романа Дацька.  

Делегатів звітно-виборної конференції від понад 90 народних та зразкових художніх колективів, які працюють під егідою профспілок, вітала народна капелла бандуристів «Зоряниця» Львівського національного університету ім. Івана Франка, яка нещодавно повернулася з успішних гастролей з нагоди Шевченківських днів з Франції та Люксембургу.

 

IMG 3852

                                                                                    

Ольга Лобарчук,

Об'єднання профспілок Львівщини