ОТГ Ярославичі

 

 

Протягом березня місяця у Федерації профспілок Рівненщини тривала робота в новостворених територіальних громадах. Профспілковці зустрічалися з мешканцями громади, профспілковими активістами на місцях, ділилися проблемами та шукали шляхи їх вирішення.

Наразі, відвідали всі новостворені громади Рівненщини, а їх є 25. З усіма головами громад підписана Угода про співпрацю. В усіх створені Координаційні ради та обрано голів.

Своєрідним спринтерським ривком, з відвіданням трьох громад Тараканівської, Ярославицької та Бокіймівської, завершилася ця робота до чергового об’єднання громад та виборів, які відбудуться вже в квітні цього року.

В кожній з названих ОТГ на зустріч з профспілковцями зібралося чимало активного люду. Марія Рожко, заступник голови ФПО, у своїй інформації, зазначила, що в умовах реформи децентралізації, основна ціль профспілок зберегти кадровий потенціал та існуючий галузевий принцип у структурі профспілок. Адже, за її словами, кожна галузь працює по своїх нормативних документах та й колективні договори складаються відповідно галузевого принципу. Зазначалося, що важливо також знайти взаєморозуміння на договірних засадах, тому й виїжджають профспілковці в громади.

Петро Давидюк, голова профспілки працівників культури, ще раз наголосив на важливості зберегти галузевий принцип побудови профспілок в ОТГ. «Кожен з нас в своїй галузі знає проблеми, в кожного своє міністерство, яке має законодавчу ініціативу», - зазначив очільник обласної галузевої профспілки культури. Іларіон Кучерявий, голова обласної профспілкової організації працівників державних установ, говорячи про роль первинки, відмітив, що керівник не завжди може вникати у всі справи працівників. Для цього є голова профкому, який має бути психологом, а за потреби і юристом, адже дуже багато питань правових доводиться йому вирішувати. Юрій Кравець, голова обласної організації Профспілки працівників освіти, який приєднався до профспілкових зборів у Ярославичах, підтримав свого колегу, зазначивши: «Ніяка єдність не матиме сили якщо не буде потужного лідера!, - і продовжив, саме голови Координаційних рад, від слова координувати, яких ми сьогодні обрали і покликані бути таким дієвими лідерами в ОТГ».

За результатами зборів головами Координаційних рад обрані: Наталія Авдіюк, представник освітянської профспілки у Тараканівській ОТГ, Ганна Германович, представник профспілки державних установ у Ярославицькій ОТГ, Микола Рудковський, представник профспілки державних установ у Бокіймівській ОТГ.

 

ОТГ Тараканів

 

 

ОТГ Бокійма

 

Жанна Арсенічева,

ІАЦ Федерації профспілок Рівненської області