IMG 0976 19 04 2018

18 квітня п.р. Миколаївська обласна рада профспілок спільно з Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі дирекція ФСС України в Миколаївській області) провела постійно діючий семінар на тему «Актуальні питання з експертизи тимчасової непрацездатності в роботі комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій» для голів комісій із соціального страхування, головних бухгалтерів галузевих профорганізацій та інших зацікавлених осіб.

IMG_0981_19_04_2018.jpg

В роботі семінару взяли участь: заступник начальника Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області – Микола Серьогін, начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення дирекції ФСС України в Миколаївській області – Вікторія Данько, головний спеціаліст сектору експертизи тимчасової непрацездатності відділу фінансового контролю та аудиту дирекції ФСС України в Миколаївській області – Олександр Ангелов. Семінар відкрив голова обласної ради профспілок Юрій Толмачов.

IMG_0980_19_04_2018.jpg

Олександр Ангелов детально висвітлив питання організації роботи комісії із соціального страхування; строків повноважень членів комісії; права, обов’язки та повноваження комісії із соціального страхування. Загострив увагу на нормативно-правових документах, якими комісія має керуватись в своїй роботі, а саме:

-                Постанова правління ФСС України №25;

-                Наказ МОЗ України №532;

-                Наказ МОЗ України №455;

-                Наказ МОЗ України №189 та ін.

Виступаючий прокоментував найбільш поширені помилки лікарів при заповненні бланків листків непрацездатності, недоліки в роботі комісій із соціального страхування, детально зупинився на заповненні листка непрацездатності.

IMG_0991_19_04_2018.jpg

Вікторія Данько зупинилась на питаннях розрахунку виплат по листкам непрацездатності, на документальному оформленні побутових травм, на змінах в законодавстві України щодо обчислення стажу роботи, оплати листків непрацездатності осіб, які працюють за цивільно-правовими договорами, на умовах оплати листків непрацездатності осіб, які відпрацювали менше 6 місяців та на інших питаннях.

Заступник начальника управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області Микола Серьогін та фахівці дирекції ФСС дали кваліфіковані відповіді на чисельні запитання учасників семінару.

 

Миколаївська обласна рада профспілок