32399387 1969912366416358 7497410004136230912 nСВЯТО 2

У низці травневих урочистостей, які традиційно проходять на Рівненщині, є одна, яка присвячена кращим з поміж кращих жінкам .що відзначилися у профспілковій та громадській роботі, у професійній та волонтерській діяльності. І зветься вона урочистою асамблеєю «Жіноче обличчя Рівненщини». Її організатори - Федерація профспілок області та Спілка жінок Рівненщини проводять конкурс серед жінок – профспілкових лідерів та активісток,серед успішних жінок, очільниць трудових колективів підприємниць і волонтерок, а потім саме на асамблеї вручають його переможницям пам’ятні нагороди і почесні дипломи.

Цьогорічна церемонія, яка відбулася 12 травня в Органній залі обласної філармонії, була особливою,тому що проходила напередодні Дня матері. Номінанток прийшли вітати цілими родинами. І тому кожна жінка, а їх було 24, попри зрозуміле хвилювання, відчувала себе справжньою королівною. Адже з глядацької зали на неї дивились у щирому захопленні очі найдорожчих для неї людей та друзів, для неї звучали проникливі слова вітань від гостей та ведучих свята.

Відкрив урочисту асамблею голова Федерації профспілок області Микола Шершун. Акцентувавши на визначній ролі жінки у становленні громадянського суспільства в Україні, він зазначив, що наші жінки-трудівниці здатні змінити світ навколо на краще, бо саме вони проявляють найбільшу активність у будь якій справі, за яку беруться. Ми знаємо, яким є жіноче обличчя Рівненщини третього тисячоліття. Це обличчя наших чудових жінок – переможниць, які щодня, долаючи всі перепони на своєму шляху, будують нову Україну.

Такими ж теплими і щирими були привітання від заступника голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, заступника міського голови Рівного Віталія Германа, голови профспілки «Інновація» Миколи Паліюка. А заступник голови ФПО, голова Спілки жінок Рівненщини Марія Рожко, вітаючи жінок у номінації «Мені не байдуже», відзначила, що дві наймасовіші організації області - профспілки і спілка жінок насправді очолили жіночий рух регіону, об’єднавши у своїх лавах сильних і сміливих, ініціативних, харизматичних - найкращих своїх представниць.

Для учасниць свята і присутніх у залі велику концертну програму підготували юні виконавці ансамблю «Кольорові нотки» під керівництвом Світлани Малько. Своєю виконавською майстерністю чарували артисти обласної філармонії. Свято вдалося і напевне спогади про нього як про миттєвості злету зігріватимуть серця його номінанток, для яких ця подія стала знаковою.

DSC 6483

DSC 6488