33470467 237442230145445 8050856771184492544 n


25 травня 2018 року в Черкасах відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати за участі працівників Пенсійного фонду України, Державної служби України з питань праці.

 

У доповідях представників облдержадміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Державної фіскальної служби, Держпраці наведена проблематика сплати єдиного соціального внеску, ухилення від офіційних трудових відносин в області та шляхи її вирішення.

Питання легалізації зайнятості населення залишаться пріоритетними в роботі міжвідомчої групи. Адже від цього залежить наповнення бюджетів. За період з січня 2017 в області вдалося скоротити на 10 тис. застрахованих осіб, яким за умови повного робочого місця та робочого часу роботодавці виплачували нижчу законодавством встановленого розміру заробітну плату.

Голова Федерації профспілок Черкаської області Шевченко П. В. від спілчан краю надав пропозиції щодо законодавчого врегулювання трудових відносин (реальні соціальні стандарти, прогресивна шкала оподаткування доходів, відповідальність роботодавця, державний та громадський контроль).

У своєму виступі Шевченко П. В. зауважив, що критичну ситуацію в Україні з ринком праці, бідністю працюючих, легальністю трудових відносин, соціальною справедливістю можна вирішити цивілізованими методами, а не заграванням з бізнесом, пільгами та субсидіями. 

А перехід від сировинно-орієнтовної до високотехнологічної індустріальної моделі розвитку країни врегулює ринок праці, підвищить доходи працюючих.

Федерація профспілок Черкаської області