DSCN6958

 

 

Вихованки спортивної школи з академічного веслування «Буревісник» Київської міськпрофради вибороли перше місце на чемпіонаті Європи

з академічного веслування серед юніорів у Франції

 

     Найтепліша пора року між весною та осінню – з цією по­рою в народі пов’язані сподівання на врожай, от і Дитячо-юнацька спортивна школа з академічного веслування «Буревісник» Київської міської ради профспілок спільно з Київським ліцеєм-інтернатом та Київською міською школою вищої спортивної майстерності пожинає перший врожай.

   З 23 по 28 травня в м. Гравелінес (Франція) проходив чемпіонат Європи з академічного веслування серед юніорів, на якому представниці спортивної школи з академічного веслування «Буревісник» Київської міськпрофради вибороли найпочесніше перше місце в класі човнів четвірка розпашна зі стерновим в складі: Скробало Світлани, Устюжаніної Катерини, Устюжаніної Анастасії. Очеретяни Яни та ії тренерів-викладачів Тимко Іван Івановича, Тимко Кирила Івановича, Дралюка Валерія Михайловича.

     Це історична перемога для України. Це переконлива перемога для українського спорту – команди четвірки розпашної зі стерновим. Це заслужена перемога українського профспілкового спорту, адже чотири чемпіонки Європи з академічного веслування серед юніорів – є вихованками столичної Дитячо-юнацької спортивної школи з академічного веслування «Буревісник», яка знаходиться на Трухановому острові в центрі Києва, і безпосередньо підпорядкована Київській міськпрофраді. Отже, пять років напруженої праці і тренувань не пройшли для дівчат даремно.

     Киянки Устюжаніна Катерина, Устюжаніна Анастісія – їх в 2013 році до спортивної школи привела їхня мама, призерка XXV Олімпійських ігор в Барселоні (1992 р.), заслужений майстер спорту, багаторазова призерка чемпіонів Світу Устюжаніна Тетяна Іллівна. Дівчата відразу ж потрапили в досвідчені тренерські руки Тимко Івана Івановича, Тимко Кирила Івановича. Дівчат змалечку вирізняли впертість і наполегливість – згадує тренер Тимко Кирил Іванович. Катерина і Анастасія люблять дуже саме цей вид спорту, адже мама привила любов саме до цього виду спорту. Та, власне, лише такі відданість і любов до своєї справи і приносять результати, які продемонстрували дівчата.

     Щодо стернової Очеретяни Яни, історія десь схожа на попередню, маленьку дівчинку в спортивну школу привела мама Очеретяна Валерія, яка в свій час була теж стерновою і привила любов доньці до академічного веслування.

     Щодо Скробало Світлани, в 2017 році вона приїхала поступати в НУФВСУ з м. Дніпро і в Києві звернулась до тренера Тимко Кирила Івановича, щоб займатись академічним веслуванням.

 

DSCN6977

 

     Дівчата із вдячністю розповідають про свої перші спортивні кроки на ДЮСШ з академічного веслування «Буревісник», згадують тренування на рідному Дніпрі, блакитні хвилі, якого винесли їх до першої вершини чемпіонату Європи з академічного веслування серед юніорів. Рідну спортивну школу, яка відкрила перед ними світ великого спорту та дала можливість побачити інші країни. Усіх своїх наставників. Столичну міську раду профспілок, яка завжди турбувалася про збереження альма-матер. І, попри об’єктивні фінансові труднощі, знайшла таки можливість зберегти зали фізичної підготовки, а також волейбольні й футбольні поля, тенісні корти, центр реабілітації тощо. Словом, усю ту матеріально-технічну базу, яка потрібна для повноцінного тренування і відновлення юних спортсменів. Досі, як і декілька десятків років тому, дітей до спортивної школи приймають абсолютно безкоштовно. Якщо тобі виповнилося 10 років, ти любиш спорт і є прихильником здорового способу життя, отримуй медичну довідку про стан здоровя – і ласкаво просимо, приходь, займайся і досягай своєї мети.

     До речі веслування – є одним із найдавніших видів спорту. Вважається, що у спортсменів, які займаються академічним веслуванням, гармонійно розвивається вся будова тіла. Саме за це веслування включили до програми фізичного виховання елітних навчальних закладів Європи. Про академічне веслування можна розповідати, розповідати і розповідати….. але повернімось до наших дівчат. Адже наші спортсменки не звикли здаватися. Вони пройшли добру школу. З ними займаються найкращі тренери й вихователі столиці. А Дитячо-юнацька спортивна школа з академічного веслування «Буревісник» на чолі з директором Проданом Антоном Сергійовичем – ще раз підтвердила свій високий статус школи олімпійського резерву, адже мета дівчат – Олімпійські ігри у 2020 році.

     Тож із нетерпінням чекатимемо на нові старти і перемоги.

 

DSCN6973

 

                                                                 Київська міська рада профспілок