СПІВПРАЦЯ ЗАДЛЯ ДОБРОБУТУ ЛЮДЕЙ

АВ

13 червня 2018 року у Федерації профспілок Черкаської області пройшов круглий стіл «Об’єднані територіальні громади – створення, перспективи та проблеми, профспілкові організації».

В обговоренні взяли участь заступник голови Черкаської облдержадміністрації Березань Я. Г., заступник директора Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування Даньковська Н. С., фахівці Черкаського регіонального відділення асоціації міст України разом з  виконавчим директором Крамар С. Й., голови галузевих профспілкових комітетів.

В області утворено 30 ОТГ, 26 з яких перебувають на прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом. Об’єднані територіальні громади охоплюють 21٪ площі території області та 16٪ населення.

Обєднання громад дозволило забезпечити зростання доходів, можливості самостійно реалізувати програми соціального розвитку та проекти за національно-європейської підтримки. Так, в 2017 році на Черкащині реалізовано 82 проекти, які дозволили створити центри надання адміністративних послуг, відремонтувати дороги, школи, амбулаторії, придбати техніку для комунальних підприємств. У поточному році передбачається використання на реалізацію місцевих проектів біля 100 млн. грн національно-єропейської підтримки та 80 млн. грн інфраструктурної субвенції.

АВ1

Представники профспілкової сторони висловили бачення власної роботи в територіальних громадах, поділились досвідом організації співпраці з обєднаними територіальними громадами у Рівненській області.

За результатами обговорення прийнято рішення щодо підготовки проекту угоди про співпрацю, обміну інформацією та проведення спільних навчальних семінарів з питань соціального захисту працюючих, підготовки законодавчих ініціатив.

Федерація профспілок Черкаської області

Архiв