DSC 7361

 

21 вересня 2018 року на базі дитячого оздоровчого комплексу «Електронік», що в селі Олександрія Рівненського району, відбулася IV відкрита міжгалузева Спартакіада профспілок Рівненської області.

У заході взяли участь 15 команд, які представляли різні галузеві профорганізації області.

173 спортсмени-аматори боролися за нагороди Спартакіади з настільного тенісу, дартсу, шашок, шахів, станової сили, атлетично-ігрової естафети та перетягування линви.

Організаторами змагань виступили Федерація профспілок Рівненської області, членські профорганізації та фізкультурно-спортивні товариства області «Україна», «Спартак», «Колос».

З вітальним словом до учасників звернувся Микола Шершун, голова Федерації профспілок області. Він побажав спортсменам вдалих стартів та перемог. Також він повідомив профспілчанам про те, що на осінь заплановано дві акції протесту та закликав до солідарної участі в них.

Учасників змагань вітали також Анатолій Биков, голова ФСТ «Україна» та Василь Шевчук, голова ФСТ «Спартак».

Змагання видалися видовищними та напруженими. Боротьба за перемогу була гострою та безкомпромісною. Всі учасники дотримувались закону який діє в спорті – не оспорювати рішення суддів! А суддівська команда складалася з досвідчених та авторитетних особистостей, професіоналів своєї справи.

У спорті перемагає найсильніший. Так було і цього разу. За підсумками Спартакіади у змаганнях з шахів серед жінок перемогла Катерина Малаш, з Профспілки освітян, друге місце виборола Людмила Ногачевська, з профспілки працівників охорони здоров’я, третє місце – Віта Коваленко, з профспілки АПК. У цьому ж виді спорту серед чоловіків І місце виборов Андрій Ткачук, з профспілки житлово-комунального господарства, ІІ місце – Іван Курганович, з профспілки лісових галузей, ІІІ місце - Ігор Губеня, профспілка працівників лісового господарства. Другим видом інтелектуального спорту на цьогорічній Спартакіаді були шашки-64. Серед жінок переможницею у цьому виді змагань стала Галина Никитюк, профспілка працівників культури, ІІ місце здобула Марія Денисюк, профспілка працівників охорони здоров’я, ІІІ місце – Лариса Демчук, профспілка працівників споживчої кооперації.

Серед чоловіків переможцем став Леонід Іткін, профспілка працівників культури, срібним призером – Микола Дубровський, профспілка працівників будівництва і промбудматеріалів, а бронза у Миколи Трофимчука, профспілка працівників споживчої кооперації.

У змаганнях з дартсу серед жінок найвлучнішою виявилася Неля Телетьон, профспілка працівників лісового господарства (40 залікових очок), друге призове місце, з результатом 38 очок, виборола Оксана Пильо, з профспілки працівників лісових галузей, третьою за влучністю стала Руслана Найко з профспілки держустанов (33 очки). Чоловіки у змаганнях з дартсу виявили кращу влучність. Чемпіоном змагань з результатом 49 залікових очок став Тарас Квачук, з профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства. Другим призером у цьому виді спорту став Андрій Осійчук з профспілки працівників охорони здоров’я ( 47 залікових очок), третім був Павло Лавор з профспілки працівників культури (результат 46 очок).

Захоплюючими та місцями драматичними були змагання зі станової сили. Переможців визначали за здатністю «витягнути» найбільшу вагу одним лише корпусом без допомоги ніг. Змагання проводились окремо серед чоловіків і жінок. Примітно, що помірятися силою було багато охочих серед слабкої статі. Так, чемпіонкою Спартакіади серед жінок зі станової сили з результатом 165 кг стала Ніна Пашкевич (профспілка працівників культури), другою призеркою стала Тетяна Шевченко, з профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості (результат 135 кг). Третє призове місце з результатом 125 кг виборола Віта Леонова (профспілка працівників охорони здоров’я). Серед чоловіків І місце виборов Олександр Ющук з результатом 215 кг (профспілка працівників житлово-комунального господарства). ІІ місце Петро Литвинчук (212,5 кг) з профспілки працівників лісового господарства. ІІІ місце – Микола Петрук (207,5 кг) профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

З настільного тенісу серед жінок першість виборола Неля Туленіна, з профспілки працівників торгівлі, ІІ призове місце у Тетяни Ковальової з Профспілки працівників освіти, ІІІ місце у Вікторії Пархомчук, з профспілки працівників лісового господарства. У чоловічій першості з настільного тенісу місця розподілились наступним чином: І місце Василь Іванів, обласна організація Профспілки працівників освіти і науки, ІІ місце Олександр Туленін, обласна організація профспілки працівників торгівлі, ІІІ місце – Володимир Стасюк, обласна організація профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості.

Завершували спортивне свято найбільш видовищні види змагань: атлетично-ігрова естафета та перетягування линви. В естафеті брала участь команда з чотирьох спортсменів: два чоловіки і дві жінки. Вони продемонстрували свої вміння бути одночасно і уважними, і швидкими. У запеклій боротьбі першість вибороли спортсмени з команди профспілки працівників лісових галузей, другими були спортсмени з команди профспілки працівників споживчої кооперації, третіми – спортсмени з профспілки працівників культури.

У змаганнях з перетягування линви змагалися по 5 чоловіків з кожної команди, були команди і змішані (чоловіки + одна жінка), що додавало видовища та драйву цьому виду спорту. Чемпіоном у перетягуванні линви стала команда профспілки працівників лісового господарства. У тяжкому та напруженому змаганні їм вдалося здобути перемогу здолавши команду профспілки працівників споживчої кооперації. У кооператорів – срібло. Бронза дісталася спортсменам з профспілки працівників охорони здоров’я.

На урочистій церемонії переможців нагородили грамотами, ексклюзивними медалями, кубками. Крім того, вперше на цьогорічній Спартакіаді кожен її учасник отримав пам’ятний Сертифікат про участь у цьому спортивному дійстві.

Загалом свято вдалося. Погода порадувала літнім теплом. І врешті, перемогла дружба та профспілкова єдність…

 

DSC 7370

 

P1230495

 

DSC 7438

 

DSC 7468

 

DSC 7501

 

DSC 7566

 

DSC 7579

 

 

 

Жанна Арсенічева,

інформаційно-аналітичний центр

Федерації профспілок Рівненської області