КУ

Забезпечити активну участь представників Профспілки у Всеукраїнській акції протесту профспілок. Таке рішення прийнято під час засідання Президії ЦК Профспілки працівників культури України, що відбулось 26 вересня у Національній академії керівних кадрів культури і містецтв. Головувала на цьому заході Голова Профспілки Людмила Перелигіна.

КУ1

Нагадаємо, що рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок. було ухвалено на засіданні Президії Федерації профспілок України 20 вересня. Вона пройде у два етапи:

Перший попереджувальний етап - 9 жовтня у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю в областях України в трудових колективах на підприємствах і в організаціях, а з 16.00 – у формі публічних заходів в обласних центрах.

Другий заключний етап - 17 жовтня у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві. Мітинг-хода розпочнеться від майдану Незалежності до Верховної Ради України і Кабінету міністрів України.

Основні вимоги профспілок:

- за підвищення рівня зарплат і пенсій;

- проти зростання цін на споживчі товари і комунальні послуги;

- врахування у проекті Держбюджету–2019 пропозицій профспілок;

- STOP - державному рейдерству. Проти наступу влади на майнові права членів профспілок.

КУ2

Було також створено організаційний комітет (штаб) підготовки акції, до складу якого вийшли представники галузевої Профспілки.

Під час засідання Президії ЦК Профспілки було розглянуто питання «Про стан забезпечення трудових та соціальних гарантій працівників галузей культури в умовах реформи децентралізації» (доповідач - Голова Профспілки Людмила Перелигіна) та «Про проект Державного бюджету України» (доповідач – заступник Голови Профспілки Галина Гайдук).

КУ3

У доповідях та виступах членів Президії наголошувалось: з метою забезпечення передбачених на державному рівні соціальних гарантій для працівників закладів культури, засобів масової інформації, організацій фізичної культури та спорту обласним, міським, районним організаціям Профспілки вкрай необхідно активізувати співпрацю з депутатами місцевих рад всіх рівнів з метою передбачення в місцевих бюджетах 2019 року зазначених виплат.

Було також вирішено включити до порядку денного засідання Президії ЦК Профспілки у першому кварталі   2019 року питання про спільні дії ЦК Профспілки та соціальних партнерів щодо реалізації соціально-економічних питань, визначених Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

КУ4

Принципово важливим було також рішення Президії ЦК Профспілки звернутися до урядових структур з переліком проблемних галузевих соціально-економічних питань, які потребують негайного вирішення за їх участю.

Розглянуто низку інших актуальних питань життя Профспілки.

КУ5

КУ6