БУД

 

Поглибленню та підвищенню ефективності співробітництва буде сприяти Галузева угода в будівництві та промисловості будівельних матеріалів України на 2019-2020 роки між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, підписання якої відбулось 28 вересня.  Документ підписали Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе та Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.

 БУД2

«Нова Галузева угода в будівництві стане основою не тільки для підвищення оплати праці для сотень тисяч будівельників, але і потужним механізмом збереження трудового потенціалу галузі», - підкреслив під час підписання Голова Профспілки Василь Андреєв.

Зазначимо, що нова Галузева угода вже з першого січня 2019 року дозволить підняти тарифні ставки більше ніж на 30 відсотків, забезпечити профспілкам та роботодавцям галузі ефективні інструменти переговорів щодо умов праці та відпочинку, безпеки робочих місць та гарантій легальної зайнятості, додаткових соціальних гарантій та соціального розвитку.

БУД3

Виходячи із того, що Галузева угода прямо або опосередковано впливає на гарантії на робочому місці для більше ніж 644 тисяч будівельників та виробників будівельних матеріалів й на життєві умови членів їх сімей, це стане одним із найпотужніших інструментів, який при підтримці держави забезпечить збереження трудового потенціалу в галузі, де найбільший рівень трудової міграції.

 

БУД4

 

Колективні переговори навколо нової Галузевої угод тривали більше 8 місяців та залучили багатьох експертів, профспілкових діячів, керівників підприємств галузі, які домовлялись про баланс інтересів на ринку праці в галузі будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

 

НАША ДОВІДКА. Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України – єдина галузева профспілкова організація, яка об’єднує в усіх регіонах України більше 80 тисяч працівників будівництва, цементних, металообробних, цегельних та інших підприємств промисловості будівельних матеріалів, будівельної індустрії та механізації, виробників скла, а також архітекторів, проектантів, учнів і студентів будівельних навчальних закладів та їх викладачів.

 

Прес-центр ФПУ