44643453 247900642739291 1216416084907786240 n

За ініціативи сторін соціального діалогу – Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради профспілок та Київського обласного об'єднання організацій роботодавців 24 жовтня 2018 року відбулося засідання Київської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Від Київської обласної державної адміністрації в роботі Тристоронньої ради взяв участь заступник голови облдержадміністрації, заступник співголови Київської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради В'ячеслав Кучер.

Відкриваючи засідання Тристоронньої ради голова Київської обласної ради профспілок, співголова Київської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради Кононенко Валентин Федорович наголосив на системності та послідовності роботи в області, що проводиться в рамках тристоронньої соціально-економічної ради відповідно до вимог Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та спільних рішень, що приймались сторонами соціального діалогу.

У своєму вступному слові В'ячеслав Кучер наголосив, що співпраця соціальних партнерів не обмежується лише роботою Тристоронньої соціально-економічної ради, а застосовуються і інші форми співпраці, це і включення до складу колегії облдержадміністрації представників профспілок та роботодавців, також входження до складу всіх консультативно-дорадчих органів утворених в облдержадміністрації представників соціальних партнерів.

44743042 247900812739274 466759865860096000 n

Облдержадміністрацією також проводиться відповідна робота по поглибленню соціального діалогу на рівні міст, районів, об’єднаних територіальних громад, про що рекомендаційний лист облдержадміністрації був направлений головам райдержадміністрацій та міським головам, головам об’єднаних територіальних громад.

Заступник голови правління Київського обласного об'єднання організацій роботодавців Віктор Воронін зауважив, що співпраця рамках соціального діалогу є важливою та дає змогу більш предметно обговорити проблемні питання, які виникають.

З інформацією про розробку проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2019 рік та про стан виконання рішення Київської обласної територіальної тристоронньої соціально-економічної ради від 19 червня 2018 року виступив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Також, під час засідання Тристоронньої ради було розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення соціального діалогу".

За підсумками роботи трьохсторонньої соціально-економічної ради визначено основні шляхи поглиблення соціального діалогу щодо соціально-економічного розвитку області, забезпечення виконання обласних та державних програм, розвитку профспілкового руху, забезпечення захисту трудових прав працівників.

Київська обласна рада профспілок